- 1. מניחים את דג הים על קרש, נייר כסף או תבנית גדולה ומפזרים את המלח הגס (צריך לכסות לגמרי משני הצדדים). מניחים את הדגים מכוסים במלח בצד כ-45 דקות. מסירים עם היד את המלח הגס.
-
- 2. מורחים את הדג בשמן זית, מתבלים פלפל (אין צורך בעוד מלח) ואם רוצים אפשר להכניס לבטן הדג פרוסות שום, לימון ועשבי תיבול.
-
- 3. מכינים את שטח הצלייה של רשת הדגים מניחים את שתי האבנים במרחק המידה של רשת הדגים, ומוודאים שהרשת יציבה על האבנים.
-
- 4. סוגרים את הדג בין שתי רשתות צלייה ומחברים ביניהן בארבע פינות הרשתות בעזרת 4 רדידי נייר כסף באורך של 30 ס"מ מגולגלים למעין חבלים ארוכים (כמן בתמונה).
-
- 5. מפזרים כמות נדיבה של גחלים בין שתי האבנים ומניחים מעליהן את הרשת עם הדגים על האבנים. הופכים כל 5 דקות בעזרת מגבת. לדגים במשקל של עד קילו יספיקו 20 דקות. דגים מעל 5 קילו יצטרכו לבלות 45 דקות מעל הגחלים.
-
- 6. מגישים למרכז השולחן.