מתכונים חמים

מוסר ים שלם בגחלים

דג ים שלם עשוי על גחלים. אנחנו נכין אותו ממש במדורה, אבל אפשר ליישם גם על המנגל. לפני הצלייה של הדג נכסה את עורו במלח גס ל-45 דקות. המלח ייבש את עורו מה שימנע ממנו להידבק אל הרשת ויהפוך אותו בסוף הצלייה לקריספי ופריך

מתכון מאת: יוחאי נבו, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

סעודת סדר אלטרנטיבית בשטח עם הסועד הנודד

מחשבון המרות

מצרכים

  • דג ים גדול במשקל 2-5 ק"ג או דגים קטנים יותר (אפשר מוסר או כל דג אחר שאוהבים)
  • קילו מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן זית
  • 2 אבנים שטוחות ויציבות – גובהן מפני הקרקע לא יעלה על 15 ס"מ בערך
  • אופציות לגיוון להכניס בבטן הדג:
  • שיני שום קלופות
  • פרוסות לימון
  • עשבי תיבול שאוהבים
  • אביזרים:
  • 2 רשתות של טוסטר אובן ישן/ תנור/ מנגל זרוק
  • 4 רצועות נייר כסף באורך של 30 ס"מ מגולגלים למעין חבלים ארוכים
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את דג הים על קרש, נייר כסף או תבנית גדולה ומפזרים את המלח הגס (צריך לכסות לגמרי משני הצדדים). מניחים את הדגים מכוסים במלח בצד כ-45 דקות. מסירים עם היד את המלח הגס.
  • 2. מורחים את הדג בשמן זית, מתבלים פלפל (אין צורך בעוד מלח) ואם רוצים אפשר להכניס לבטן הדג פרוסות שום, לימון ועשבי תיבול.
  • 3. מכינים את שטח הצלייה של רשת הדגים – מניחים את שתי האבנים במרחק המידה של רשת הדגים, ומוודאים שהרשת יציבה על האבנים.
  • 4. סוגרים את הדג בין שתי רשתות צלייה ומחברים ביניהן בארבע פינות הרשתות בעזרת 4 רדידי נייר כסף באורך של 30 ס"מ מגולגלים למעין חבלים ארוכים (כמן בתמונה).
  • 5. מפזרים כמות נדיבה של גחלים בין שתי האבנים ומניחים מעליהן את הרשת עם הדגים על האבנים. הופכים כל 5 דקות בעזרת מגבת. לדגים במשקל של עד קילו יספיקו 20 דקות. דגים מעל 5 קילו יצטרכו לבלות 45 דקות מעל הגחלים.
  • 6. מגישים למרכז השולחן.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully