מוסר ים שלם בגחלים
דג ים שלם עשוי על גחלים. אנחנו נכין אותו ממש במדורה, אבל אפשר ליישם גם על המנגל. לפני הצלייה של הדג נכסה את עורו במלח גס ל-45 דקות. המלח ייבש את עורו מה שימנע ממנו להידבק אל הרשת ויהפוך אותו בסוף הצלייה לקריספי ופריך
סעודת סדר אלטרנטיבית בשטח עם הסועד הנודד (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- דג ים גדול במשקל 2-5 ק"ג או דגים קטנים יותר (אפשר מוסר או כל דג אחר שאוהבים)
- קילו מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- שמן זית
- 2 אבנים שטוחות ויציבות גובהן מפני הקרקע לא יעלה על 15 ס"מ בערך
- אופציות לגיוון להכניס בבטן הדג:
- שיני שום קלופות
- פרוסות לימון
- עשבי תיבול שאוהבים
- אביזרים:
- 2 רשתות של טוסטר אובן ישן/ תנור/ מנגל זרוק
- 4 רצועות נייר כסף באורך של 30 ס"מ מגולגלים למעין חבלים ארוכים
- 1. מניחים את דג הים על קרש, נייר כסף או תבנית גדולה ומפזרים את המלח הגס (צריך לכסות לגמרי משני הצדדים). מניחים את הדגים מכוסים במלח בצד כ-45 דקות. מסירים עם היד את המלח הגס.
- 2. מורחים את הדג בשמן זית, מתבלים פלפל (אין צורך בעוד מלח) ואם רוצים אפשר להכניס לבטן הדג פרוסות שום, לימון ועשבי תיבול.
- 3. מכינים את שטח הצלייה של רשת הדגים מניחים את שתי האבנים במרחק המידה של רשת הדגים, ומוודאים שהרשת יציבה על האבנים.
- 4. סוגרים את הדג בין שתי רשתות צלייה ומחברים ביניהן בארבע פינות הרשתות בעזרת 4 רדידי נייר כסף באורך של 30 ס"מ מגולגלים למעין חבלים ארוכים (כמן בתמונה).
- 5. מפזרים כמות נדיבה של גחלים בין שתי האבנים ומניחים מעליהן את הרשת עם הדגים על האבנים. הופכים כל 5 דקות בעזרת מגבת. לדגים במשקל של עד קילו יספיקו 20 דקות. דגים מעל 5 קילו יצטרכו לבלות 45 דקות מעל הגחלים.
- 6. מגישים למרכז השולחן.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה