מוסר ים שלם בגחלים

דג ים שלם עשוי על גחלים. אנחנו נכין אותו ממש במדורה, אבל אפשר ליישם גם על המנגל. לפני הצלייה של הדג נכסה את עורו במלח גס ל-45 דקות. המלח ייבש את עורו מה שימנע ממנו להידבק אל הרשת ויהפוך אותו בסוף הצלייה לקריספי ופריך

מתכון מאת: יוחאי נבו, מערכת וואלה!
סעודת סדר אלטרנטיבית בשטח עם הסועד הנודד. נמרוד סונדרס
סעודת סדר אלטרנטיבית בשטח עם הסועד הנודד

מצרכים

  • דג ים גדול במשקל 2-5 ק"ג או דגים קטנים יותר (אפשר מוסר או כל דג אחר שאוהבים)
  • קילו מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן זית
  • 2 אבנים שטוחות ויציבות – גובהן מפני הקרקע לא יעלה על 15 ס"מ בערך
  • אופציות לגיוון להכניס בבטן הדג:
  • שיני שום קלופות
  • פרוסות לימון
  • עשבי תיבול שאוהבים
  • אביזרים:
  • 2 רשתות של טוסטר אובן ישן/ תנור/ מנגל זרוק
  • 4 רצועות נייר כסף באורך של 30 ס"מ מגולגלים למעין חבלים ארוכים

אופן ההכנה

  • 1. מניחים את דג הים על קרש, נייר כסף או תבנית גדולה ומפזרים את המלח הגס (צריך לכסות לגמרי משני הצדדים). מניחים את הדגים מכוסים במלח בצד כ-45 דקות. מסירים עם היד את המלח הגס.
  • 2. מורחים את הדג בשמן זית, מתבלים פלפל (אין צורך בעוד מלח) ואם רוצים אפשר להכניס לבטן הדג פרוסות שום, לימון ועשבי תיבול.
  • 3. מכינים את שטח הצלייה של רשת הדגים – מניחים את שתי האבנים במרחק המידה של רשת הדגים, ומוודאים שהרשת יציבה על האבנים.
  • 4. סוגרים את הדג בין שתי רשתות צלייה ומחברים ביניהן בארבע פינות הרשתות בעזרת 4 רדידי נייר כסף באורך של 30 ס"מ מגולגלים למעין חבלים ארוכים (כמן בתמונה).
  • 5. מפזרים כמות נדיבה של גחלים בין שתי האבנים ומניחים מעליהן את הרשת עם הדגים על האבנים. הופכים כל 5 דקות בעזרת מגבת. לדגים במשקל של עד קילו יספיקו 20 דקות. דגים מעל 5 קילו יצטרכו לבלות 45 דקות מעל הגחלים.
  • 6. מגישים למרכז השולחן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully