- 1. מערבבים את חומרי המשרה ומושחים בהם את העוף מבחוץ ומבפנים.
-
- 2. פורסים 3 רדידים של נייר כסף על שולחן העבודה ומניחים עליהם את העוף. אם העוף פתוח ולא נשאר בשלמותו לא נורא- מניחים על נייר הכסף את הצד של העור.
-
- 3. מערבבים את חומרי המלית בקערה וממלאים את בטן העוף.
-
- 4. מניחים את העוף בקצה הרדיד ומתחילים לגלגל אותו בתוך ניירות הכסף עד שמתקבלת חבילה סגורה ומהודקת ללא פתחים וללא חורים שבתוכה העוף ובתוכו המילוי. העוף חייב להיות אטום לחלוטין זה מונע בריחת נוזלים ומעלה את אפקט האפייה במדורה ע"י אדי קיטור פנימיים שלא משתחררים לאוויר. אם יהיו חורים בעטיפה, העוף יישרף ויתייבש מהר יותר.
-
- 5. גורפים עם עט גחלים מהמדורה ומניחים את העוף העטוף על הגחלים למשך 20 דקות. מזיזים את העוף מהגחלים, מוסיפים מעט גחלים חדשות ומחזירים את העוף הפוך לקבלת צריבה מהצד השני, ל-20 דקות נוספות.
-
- 6. מרחיקים את העוף מעט מהגחלים כך שעדיין יהיה בקרבת מקור החום של המדורה (חצי מטר מהאש) לעוד חצי שעה של אפייה איטית. מניחים על קרש או מגש גדול, פותחים את ניירות הכסף ונהנים. מומלץ להזליף טחינה גולמית מעל.