וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוף ממולא באגוזים, הל וכורכום

ארוחה בשטח: עוף שלם מרוקן מעצמות במילוי אגוזים, הל, שום, פלפל אנגלי וכורכום. עוטפים היטב בנייר כסף וזורקים לגחלים

מתכון מאת: יוחאי נבו, מערכת וואלה

סעודת סדר אלטרנטיבית בשטח עם הסועד הנודד. נמרוד סונדרס
סעודת סדר אלטרנטיבית בשטח עם הסועד הנודד

מצרכים למתכון

  • עוף שלם מרוקן מעצמות (מבקשים מהקצב)
  • למילוי:
  • 200 גרם אגוזי מלך צוצים או שלמים
  • קמצוץ הל טחון
  • 5 שיני שום קצוצות
  • מעט פלפל אנגלי
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית סומאק
  • קמצוץ קינמון
  • שליש כפית פלפל שחור גרוס
  • חצי צרור פטרוזיליה/כוסברה קצוצה
  • 1/2 לימון קצוץ עם קליפתו
  • למשרה:
  • 3 כפות סילאן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4כוס שמן זית
  • 1/2 כפית כורכום

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים את חומרי המשרה ומושחים בהם את העוף מבחוץ ומבפנים.
  • 2. פורסים 3 רדידים של נייר כסף על שולחן העבודה ומניחים עליהם את העוף. אם העוף פתוח ולא נשאר בשלמותו לא נורא- מניחים על נייר הכסף את הצד של העור.
  • 3. מערבבים את חומרי המלית בקערה וממלאים את בטן העוף.
  • 4. מניחים את העוף בקצה הרדיד ומתחילים לגלגל אותו בתוך ניירות הכסף עד שמתקבלת חבילה סגורה ומהודקת ללא פתחים וללא חורים שבתוכה העוף ובתוכו המילוי. העוף חייב להיות אטום לחלוטין – זה מונע בריחת נוזלים ומעלה את אפקט האפייה במדורה ע"י אדי קיטור פנימיים שלא משתחררים לאוויר. אם יהיו חורים בעטיפה, העוף יישרף ויתייבש מהר יותר.
  • 5. גורפים עם עט גחלים מהמדורה ומניחים את העוף העטוף על הגחלים למשך 20 דקות. מזיזים את העוף מהגחלים, מוסיפים מעט גחלים חדשות ומחזירים את העוף הפוך לקבלת צריבה מהצד השני, ל-20 דקות נוספות.
  • 6. מרחיקים את העוף מעט מהגחלים כך שעדיין יהיה בקרבת מקור החום של המדורה (חצי מטר מהאש) לעוד חצי שעה של אפייה איטית. מניחים על קרש או מגש גדול, פותחים את ניירות הכסף ונהנים. מומלץ להזליף טחינה גולמית מעל.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully