פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      בורקס במילוי בשר ומנגולד

      השף אוהד אמזלג מברבאטוב בהוד השרון מסביר כיצד להכין בורקס בשר טלה מושלם למונדיאל

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      בורקס במילוי בשר טלה ומנגולד (דרור עינב)
      בורקס במילוי בשר טלה ומנגולד (דרור עינב)

      מצרכים

      • 1 חבילת בצק פילאס מופשרת 4-6 שעות במקרר
      • צרור עלי מנגולד חתוך גם ללא הגבעול
      • חצי לימון
      • 1 בצל לבן חתוך דק
      • חצי קילו בשר טלה טחון (מומלץ לבקש מהקצב שוק אחורית)
      • 1/2 כפית בהרט
      • מעט כמון
      • מלח ופלפל
      • 1 ביצה
      • מעט קצח

      אופן ההכנה

      • 1. מרתיחים מים בסיר, מוספים פנימה את עלי המנגולד וחצי הלימון ומביאים לרתיחה. מבשלים את העלים על להבה בינונית כ-5 דקות נוספות ומסננים.
      • 2. מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף, מוסיפים את בשר הטלה ומערבבים כ-3 דקות נוספות (יש לשים לב שהבשר מפורר במהלך הצריבה ולא הופך לגושים קטנים).
      • 3. מוסיפים את עלי המנגולד לבשר ומתבלים בבהרט, כמון, מלח ופלפל. מערבבים טועמים, מתקנים תיבול ומקררים לפחות חצי שעה לפני המילוי.
      • 4. מחממים תנור ל-190 מעלות.
      • 5. פותחים את הבצק על גבי משטח עבודה, מסדרים לאורכו את תערובת הבשר והמנגולד שהתקררה בינתיים ומקפלים מעל המילוי בעובי של נקניקיה. ניתן לחתוך למלבנים של 10 ס"מ או מעט ארוכים יותר ולקפל לצורת שבלול .
      • 6. מניחים את המאפים על גבי תבנית מרופדת נייר אפיה, מברשים בביצה טרופה, מפזרים קצח ומכניסים ל-20 דקות לתנור החם או עד השחמה.

      עוד מתכוני בורקס

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -