- 1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
- 2. מילוי הכתף: ממליחים ומפלפלים את החלק הפנימי של שוק הטלה ומורחים בלימון הכבוש.
- 3. עורמים בזהירות את עלי הגפן במרכז הנתח. מסדרים אותם בשורות זה לצד זה ועורמים בערך בגובה שלוש קומות. מקפלים פנימה את שולי הבשר ומגלגלים לרולדה. קושרים את הנתח בעזרת חוט הקשירה כך השמילוי לא ישתחרר. ניתן לקשור בסגנון חופשי, רק חשוב להדק. את החוט ממילא מסירים לפני ההגשה.
- 4. בוזקים מלח פלפל וטימין על הנתח ומעסים עם מעט שמן זית.
- 5. מניחים את הנתח הקשור בתבנית בעלת שוליים ומכניסים לתנור ל-20 דקות.
- 6. מורידים את חום התנור ל-160 מעלות, מכסים בנייר כסף וממשיכים לצלות עוד שעה. הופכים וצולים עוד חצי שעה עד שעה. תלוי בגודל הנתח. מוציאים את הנתח ונותנים לו לנוח כ-20 דקות לפחות. עד שלב זה ניתן להכין את המנה מראש.
- 7. לפני ההגשה מסירים את הכיסוי והחוט ומכניסים לתנור לצלייה אחרונה של 20 דקות נוספות.