- 1. מכניסים את חומרי הבצק למערבל עד שמקבלים בצק מוכן. מכניסים לקירור למנוחה של כחצי שעה.
-
- 2. מוציאים ומחלקים ל-4 חלקים שווים. פותחים כל חלק לצורת מלבן שהעובי של הבצק בערך חצי סנטימטר.
-
- 3. להכנת המילוי: טוחנים את הבשר בצורה גסה (ניתן לקנות את התערובת טחונה מראש).
-
- 4. במחבת מחממים כף גדולה של שמן זית. מוסיפים את הירקות ומטגנים קלות.
-
- 5. מכניסים את הבשר עם התבלינים ומטגנים עד שמגיע לצבע חום. לאחר מכן מוסיפים את רסק העגבניות ומשלימים תבלינים לפי הטעם. משאירים את המחבת על אש קטנה עד שמתבשל (עד שהבשר מוכן).
-
- 6. במקביל מחממים תנור על 120 מעלות, מכניסים את הצנוברים כ-5 דקות עד שהם מזהיבים. מוסיפים את הצנוברים הקלויים לתערובת הבשר מערבבים ומחכים עד שיתקרר, כאשר תערובת הבשר עם הירקות והצנוברים מצטננת ממלאים את הבצק.
-
- 7. מניחים כף או שתיים של תערובת בצד אחד של הבצק. מקפלים לחצי ומהדקים את הפינות לסיום מברישים ביצה טרופה על הבצק.
-
- 8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות מורידים ל-150 מעלות ואופים כ-20 דקות, אחרי 20 דקות בודקים שזה מוכן הבצק הופך זהוב. מומלץ להגיש את הבורקס חם מהתנור ובצלחת ניתן להוסיף עגבנייה ומלפפון חמוץ חתוכים לפרוסות, עם טחינה מתובלת ורוטב סלסה.