פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פרחי פילו עם תרד, פטה וזיתים

      לארוחת בוקר, לאירוח או סתם לכיף: אורן בקר מגיש לכם מתכון קליל וכיף, שאפשר להכין גם עם הילדים בשבת בבוקר, של פרחי פילו פריכים, ממולאים בכל טוב.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פרחי פילו במילוי תרד ופטה (דנה מאירזון)
      פרחי פילו במילוי תרד ופטה (דנה מאירזון)

      מצרכים

      • בצק פילו
      • 100 גרם חמאה מומסת
      • לטפנד זיתים:
      • 1 כוס זיתים ירוקים סורים מגולענים
      • כפית שום קצוץ
      • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
      • 6 כפות שמן זית
      • מעט פלפל שחור
      • 1 כפית מלח
      • 1 כף צנוברים קלויים
      • למלית תרד ופטה:
      • 200 גרם עלי תרד
      • 1 בצל
      • 150 גרם פטה חתוכה לקוביות
      • אגוז מוסקט, מלח, פלפל גרוס, שום כתוש על פי הטעם
      • 2 כפות ממרח טפנד זיתים

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים טפנד: מעבירים את כל החומרים במעבד מזון, מפעילים את המעבד למספר לחיצות קצובות על מנת של יהפוך לרסק. מוסיפים מעט שמן זית במידת הצורך. יש להשלים את התיבול על פי הטעם.
      • 2. מכינים מלית: חולטים את עלי התרד לדקה ומפסיקים בישול במי קרח. לאחר מכן קוצצים את התרד דק, מטגנים בצל עד לקבלת גוון זהוב ומוסיפים לתרד. מוסיפים את הפטה ומתבלים עד לקבלת הטעם הרצוי.
      • 3. חותכים את בצק הפילו לריבועים של 4 על 4 ס"מ. מניחים ריבוע מעל ריבוע בהצלבה (כך שלוש פעמים). ביניהם, מורחים חמאה מומסת. במרכז, מניחים כפית ממלית התרד והטפנד. מקפלים כלפי מעלה בצורת פרח ומהדקים היטב.
      • 4. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות למשך כעשרים דקות עד לקבלת צבע זהוב ויפה.

      עוד מתכוני ממולאים וכבושים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -