פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מאפה טורקי של בצק פילו וגבינות

      הטורקים המציאו את המאפה שהיום אנו קוראים לו "בורקס", אבל לא כל מאפה פילו הוא בורקס טורקי אמיתי. בית הקפה והמסעדה "אסף ארטיזנל" ברמת השרון מגיש מתכון טורקי אסלי.

      5 מדרגים / 3.38 כוכבים

      מאפה פילו וגבינות של אסף ארטיזנל (יח
      מאפה פילו וגבינות של אסף ארטיזנל (יח"צ)

      מצרכים

      • 150 גרם חמאה מומסת
      • 8 דפי פילו
      • לשכבות:
      • 2 ביצים
      • 200 מ"ל חלב
      • 150 גרם חמאה מומסת
      • לתערובת הגבינות:
      • 500 גרם גבינת פטה מפוררת
      • 350 גרם גבינה צהובה מגוררת, מסוג גרוייר
      • 75 גרם קשקבל מגוררת או גבינה חריפה אחרת
      • 6 ביצים

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים בקערה את הביצים, החלב והחמאה המומסת ומניחים בצד.
      • 2. בקערה נפרדת מערבבים 6 ביצים טרופות עם גבינת קשקבל, גרוייר ופטה.
      • 3. מברישים שני צדי פילו בחמאה חמה מומסת ומרפדים את תבנית נשלפת כולל דפנות.
      • 4. שופכים שליש מתערובת הגבינות לתבנית. לוקחים שני דפי פילו וטובלים אותם בחלב, מניחים על בלילת הגבינות. שופכים שליש נוסף מתערובת הגבינות מעל דפי הפילו ומעליה מניחים שני דפי פילו נוספים טבולים בחלב.
      • 5. מוסיפים את השליש הנותר של תערובת הגבינות, מברישים בחמאה שני דפי פילו נוספים ומניחים על התערובת. את השוליים של דפים אלה מקפלים פנימה ביחד עם השוליים של הדפים הראשונים איתם ריפדנו את התבנית. מתקבל מעין פאי סגור.
      • 6. מכניסים את המאפה לתנור מחומם מראש ל- 175 מעלות ולמשך כ- 45 דקות.

      עוד מתכוני מאפים

      מאפה טורקי של בצק פילו וגבינות
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -