מתכונים חמים

פטריות ממולאות בתרד וגבינה

מתכון מאת: פליס גלזר, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

תרד

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-12 פטריות כמנה ראשונה
  • 12 פטריות שמפיניון בינוניות-גדולות (לא הענקיות)
  • 2 כפיות שמן זית
  • 2 שיני שום
  • 200 גרם צרור תרד טורקי, בלי גבעולים, קצוץ בינוני
  • 100 גרם גבינה בולגרית או פטה מפוררת
  • 2 כפות גדושות גבינת עזים או כבשים קשה (כמו פקורינו) או פרמזן מגוררת
  • קורט אגוז מוסקט
  • פלפל שחור לפי הטעם
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה. מורידים הגבעולים מהפטריות וקוצצים 10 מתוכם דק.
  • 2. מחממים את שמן הזית ומטגנים ביחד את הגבעולים הקצוצים עם השום במשך 2 דקות. מוסיפים את עלי התרד הקצוצים וכמה טיפות מים, מכסים ומבשלים רק עד שהתרד נובל מעט אך עדיין צבעו ירוק עז (מספר דקות). מסננים וסוחטים היטב ומעבירים לקערה ביחד עם הגבינות, אגוז המוסקט ופלפל שחור.
  • 3. ממלאים את הפטריות בכמות גדושה של המילוי ודוחסים אותו לתוך הפטריות בעזרת האצבע.
  • 4. אופים 15 דקות ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully