פטריות ממולאות בתרד וגבינה
מתכון מעולה וקל של פיליס גלזר לפטריות ממולאות במילוי עשיר של תרד וגבינות, פתיח נפלא לארוחה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 12פטריות שמפניון בינוניות-גדולות (לא הענקיות)
- 2כפיתשמן זית
- 2שיני שום
- 200גרםתרד טורקי בלי גבעולים, קצוץ בינוני
- 100גרםגבינה בולגרית או פטה מפוררת
- 2כףגבינת עיזים או כבשים קשה (כמו פקורינו) או פרמזן, מגוררת
- קורטאגוז מוסקט
- פלפל שחור לפי הטעם
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים פטריות ממולאות בתרד וגבינה?
- 1מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפיה. מורידים הגבעולים מהפטריות וקוצצים 10 מתוכן דק.
- 2מחממים את שמן הזית ומטגנים ביחד את גבעולי הפטריות הקצוצים עם השום במשך 2 דקות. מוסיפים את עלי התרד הקצוצים וכמה טיפות מים, מכסים ומבשלים רק עד שהתרד נובל מעט אך עדיין צבעו ירוק עז (מספר דקות). מסננים וסוחטים היטב ומעבירים לקערה ביחד עם הגבינות, אגוז המוסקט ופלפל שחור.
- 3ממלאים את הפטריות בכמות גדושה של המילוי ודוחסים אותו לתוך הפטריות בעזרת האצבע.
- 4אופים 15 דקות ומגישים.