סלט תרד ובייבי קייל ברוטב ראנץ'
רוטב ראנץ' אמיתי עשוי עם מיונז, שמנת חמוצה, סוכר וחומרי טעם שונים. הגרסה הזו עשויה מאגוזי מקדמיה, המסייעים לבריאות.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות
- 50 גרם (חצי חבילה) בייבי קייל, או ראש חסה סלנובה (חסה מרובת עלים קטנים שמקורה בהולנד. בארץ היא גדלה בעמק יזרעאל בגידול הידרופוני)
- 300 250 גרם תרד טורקי, ללא גבעולים, קרוע לחתיכות גסות
- 1 בצל אדום קטן פרוס דק
- 4 לבבות ארטישוק בתחמיץ, מסוננים וחצויים (ראו טיפ בהמשך)
- 4-5 פטריות שמפיניון פרוסות לאורך
- 1 אגס אדום בשל אך מוצק, ללא ליבה, פרוס דק לאורך (לא מקולף)
- רוטב ראנץ' מקדמיה:
- 1/4 כוס אגוזי מקדמיה (כ-35 גרם)
- 1 אגס קטן מקולף, ללא ליבה
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 1 כפות חומץ יין לבן (או יותר לפי הטעם)
- 1/2-1 כפית דבש
- קורט מלח
אופן ההכנה
- 1. בקערה בינונית-גדולה, מערבבים את כל החומרים לסלט מלבד האגס.
- 2. בבלנדר חזק, טוחנים את כל החומרים לרוטב עד לקבלת מרקם חלק. טועמים ומוסיפים יותר דבש, מלח או מיץ לימון אם רוצים.
- 3. לפני ההגשה, מוסיפים את פרוסות האגס לסלט ומטפטפים למעלה מהרוטב. מעבירים את יתר הרוטב בצד.
- טיפ: לא מוצאים ארטישוקים במרינדה כשרים לפסח? אפשר להחליף אותם בתחתיות ארטישוקים קפואות, מופשרות ומבושלות לפי ההוראות על גבי האריזה. פורסים ומכניסים לתחמיץ שמן זית, חומץ בן יין לבן, שום, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור במשך כמה שעות (רצוי במקרר).