רייסרול גריסים וגוג'י ברי
השפית שלי לרון ממשק ברזילי מאדה דפי אורז ממולאים, וממלאת אותם בגזרים, גוג'י ברי ובהרבה עשבים ירוקים, כדי לייצר חגיגה לעיניים ולחך.
מצרכים
- 1/2 כוס גריסים מבושלים( מבשלים עם 3 כוסות מים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים בערך 30 דק עד שהגריסים רכים. מסננים ושוטפים).
- בצל פרוס דק
- 2 גזרים מגוררים בפומפייה
- 2 כפות גוג'י ברי מושרים בחצי כוס מים חמים ומסוננים
- מלח
- פלפל
- 10-12 דפי אורז
- עלים ירוקים שאוהבים לאידוי כמו תרד,קייל ,מנגולד
- נבטים עדיף סיניים ונבטי ברוקולי או צנונית
- שעועית ירוקה (או כל ירק ירוק שאוהבים)
אופן ההכנה
- 1.מאדים את הבצל בשתי כפות שמן זית עד שקיפות.
- 2. מוסיפים את הגזר והגוג'י ברי (מסונן מנוזלים), מלח, פלפל ואת הגריסים.
- 3. מערבבים, טועמים תיבול ומניחים בצד להתקרר.
- 4. מגלגלים את הרייסרול כמו עלי גפן: מרטיבים את נייר האורז בקערה עם מים פושרים, מוציאים מהמים ומניחים על משטח עבודה. שמים מילוי בשליש התחתון במרכז ומקפלים משני הצדדים. מגלגלים ליצירת גליל הדוק.
- 5.בשלב זה ניתן לשמור כיום במקרר (לשמן מעט את הרייסרול שלא ידבקו אחד לשני) או לאדות מעל סיר מים או מחבת עם כלי אידוי, עדיף מבמבוק.
- 6. בתחתית את כל העלים, הנבטים והירוקים. ממליחים ומפלפלים מעט ומאדים בערך עשר דקות.
- 7. מגישים את הרייסרול לשלוחן.