כתף טלה במילוי בשר

רועי תבור הבעלים של מרינדו מלמד כיצד להכין ארוחה מרשימה של שוק/כתף טלה ללא עצם במילוי בשר טחון וצנוברים שניתן להכין יומיים מראש

מתכון מאת: מערכת וואלה!
(צילום: צילום ועריכה: עמית טרפוצ'ניק)

מצרכים

  • שוק טלה טריה או כתף טלה טריה מופרדת מהעצם (לבקש מהקצב) - המשקל משתנה בהתאם לגודל השוק/כתף
  • למילוי :
  • 750 גרם בשר עגל טרי טחון
  • שמן זית
  • 50 גרם צנוברים
  • 1 יח בצל סגול קצוץ
  • 5 יח שיני שום קצוצות
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית הל טחון
  • 1 כפית מלח דק
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • למרינדה:
  • 3/4 כוס שמן זית
  • 3 ענפי טימין
  • 1 כפית פלפל אנגלי שלם
  • 5 יח' עגבניות מיובשות
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפיות מלח אטלנטי גס
  • 6 יח שיני שום שלמות
  • *חוט לקשירת הנתח

אופן ההכנה

  • 1. במחבת עם שמן זית מטגנים קלות את כל מרכיבי המילוי יחד. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
  • 2. פורסים את השוק או הכתף על משטח העבודה ומשטחים את המילוי על נתח הטלה הפרוס. מגלגלים את הנתח ( כמו רולדה ) וקושרים בחוט הקשירה.
  • 3. מערבבים את כל חומרי המרינדה, שופכים מעל הנתח הממולא ומשהים במקרר לשעתיים.
  • 4. מוציאים את הנתח מהמקרר כשעה לפני ההכנה ומחממים תנור ל- 180 מעלות.
  • 5. מכניסים את הנתח ל-15 דקות ומורידים את החום ל-160 מעלות. צולים עוד שעתיים וחצי. אם מפחדים מייבוש הבשר, אפשר לכסות אותו בשעה הראשונה ואח"כ להסיר את הכיסוי.
  • 6. לפני ההגשה מסירים את החוט ומכניסים לחימום אחרון. פורסים לעיני האורחים.
  • צלעות טלה עם רוזמרין ומייפל

  • כתף טלה עם אתרוגים

  • משמש ממולא בשר טלה

  • צלעות טלה על קוסקוס

  • מרק דושפרה של השף ישראל אהרוני

  • כרוב על הגריל ממולא בטרטר טלה

  • שוק טלה בתנור פח עם ירקות במדורה

  • בורקס במילוי בשר ומנגולד

  • סופריטו טלה, חצילים ותרד

  • ברווז צלוי לצד קרם בצל מקורמל

  • שוק טלה בתנור

  • משמשייה- צוואר טלה במשמשים

  • אסאדו גדי (או טלה) בברנדי וירקות צלויים

  • מאפה עלי גפן

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully