כתף טלה במילוי בשר
רועי תבור הבעלים של מרינדו מלמד כיצד להכין ארוחה מרשימה של שוק/כתף טלה ללא עצם במילוי בשר טחון וצנוברים שניתן להכין יומיים מראש
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- שוק טלה טריה או כתף טלה טריה מופרדת מהעצם (לבקש מהקצב) - המשקל משתנה בהתאם לגודל השוק/כתף
- למילוי :
- 750 גרם בשר עגל טרי טחון
- שמן זית
- 50 גרם צנוברים
- 1 יח בצל סגול קצוץ
- 5 יח שיני שום קצוצות
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית הל טחון
- 1 כפית מלח דק
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- למרינדה:
- 3/4 כוס שמן זית
- 3 ענפי טימין
- 1 כפית פלפל אנגלי שלם
- 5 יח' עגבניות מיובשות
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 2 כפיות מלח אטלנטי גס
- 6 יח שיני שום שלמות
- *חוט לקשירת הנתח
אופן ההכנה
- 1. במחבת עם שמן זית מטגנים קלות את כל מרכיבי המילוי יחד. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
- 2. פורסים את השוק או הכתף על משטח העבודה ומשטחים את המילוי על נתח הטלה הפרוס. מגלגלים את הנתח ( כמו רולדה ) וקושרים בחוט הקשירה.
- 3. מערבבים את כל חומרי המרינדה, שופכים מעל הנתח הממולא ומשהים במקרר לשעתיים.
- 4. מוציאים את הנתח מהמקרר כשעה לפני ההכנה ומחממים תנור ל- 180 מעלות.
- 5. מכניסים את הנתח ל-15 דקות ומורידים את החום ל-160 מעלות. צולים עוד שעתיים וחצי. אם מפחדים מייבוש הבשר, אפשר לכסות אותו בשעה הראשונה ואח"כ להסיר את הכיסוי.
- 6. לפני ההגשה מסירים את החוט ומכניסים לחימום אחרון. פורסים לעיני האורחים.