וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

משמש ממולא בשר טלה

מתכון מאת: צחי בוקששתר, מערכת וואלה!

משמש ממולא בשר טלה.
משמש ממולא בשר טלה

מצרכים למתכון

  • לכ-10 שיפודונים:
  • 400 גרם משמשים מיובשים גדולים ובאיכות גבוהה
  • 250 גרם בשר פאלדה טלה
  • 400 גרם בשר טלה רזה יותר
  • 1 כפית שמן זית
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • ½ כפית פפריקה מרוקאית בשמן, גרוסה גס
  • 2 גרם (1/8 כפית) אבקת סודה לשתייה
  • 4 גרם (1/8 כפית) מלח
  • 1 בצל סגול קטן קצוץ
  • כף פטרוזיליה קצוצה
  • כפית נענע קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. שמים את המשמשים בקערה ויוצקים עליהם מים חמימים. משרים 15 דקות. משרים גם את שיפודוני העץ.
  • 2. טוחנים את הבשר עם שאר החומרים, מלבד הבצל הסגול והמשמשים. אחרי הטחינה מוסיפים את הבצל, ומערבבים היטב. (אם קונים בשר טחון, פשוט מערבבים בקערה עם כל שאר החומרים, מלבד המשמשים, והכל בסדר).
  • 3. פותחים בסכין קטנה פותחים כל משמש, ממש כמו שמכינים פיתה לפלאפל – וחורצים פתח בצד אחד.
  • 4. ממלאים כל משמש בבשר, כמה שנכנס, ומשחילים על שיפוד עץ שהושרה מעט במים.
  • 5. מסדרים את כל השיפודונים על תבנית, ואופים במשך 15 דקות, בתנור שחומם מראש לחום גריל של 210 מעלות.
  • גיוון: בהגשה אפשר להקפיץ במחבת יבשה שקדים פרוסים יחד עם פרוסות שום,ובסוף מוסיפים גם חמוציות. מפזרים כף מהתערובת ליד השיפודון – ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully