שיפודי אנטרקוט ומנגו
פרי ובשר על שיפוד אחד על מצע של תפוחי אדמה צלויים. מתכון של השף מוטי בן אהרון - שף ובעלים של קייטרינג הבית של "ליד הנחל" ו-"מקום בטבע".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לשיפודים :
- נתח אנטריקוט מיושן במשקל 750 גר' חתוך לקוביות
- 200 גר קוביות מנגו
- למרינדת המנגו :
- 120 גר' (3/4 כוס) קוביות מנגו
- 40 גר' (3 כפות) רוטב צ'ילי מתוק חריף
- 3 כפות שמן זית
- 50 מל' חומץ בין יין לבן
- 1 כף עלי כוסברה קצוצים
- 3 שיני שום כתושות
- לתפוחי האדמה:
- 4-5 תפ"א בנונים
- כף שמן זית
- כף עלי כוסברה קצוצים
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מלח עד לריכוך ומיד מצננים במקרר.
- 2. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות.
- 3. מערבבים את הכוסברה עם שמן הזית.
- 4. מתבלים את פרוסות תפוחי האדמה בשמן, מוסיפים מלח ופלפל.
- 5. מכינים את השיפודים: מערבבים במעבד מזון את כל חומרי המרינדה.
- 6. משפדים על שיפודי במבוק את קוביות האנטרקוט והמנגו.
- 7. מברישים את השיפודים במרינדת המנגו ומשהים במקרר 3 שעות.
- 8. צולים בגריל את השיפודים ואת פרוסות תפוחי האדמה ומגישים.