מתכונים חמים

טטאקי סינטה על מצע אורז

אסף גרניט, שף מסעדת "מחניודה" מביא את המסעדה אליכם הביתה, עם מנה מרשימה ובעיקר טעימה, שכל אחד יכול להכין בתוך פחות מחצי שעה.

מתכון מאת: אסף גרניט, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

מחשבון המרות

מצרכים

  • 200 גרם נתח סינטה
  • כף פפריקה
  • 200 גרם קמח
  • מלח ופלפל
  • 125 גרם (1/2 חבילה) של תערובת אורז לבן ואורז אדום
  • מים קרים
  • 100 גרם שקדים פרוסים מקורמלים
  • עלי כוסברה מ-2 גבעולים
  • למרינדה:
  • 1/2 בצל לבן קצוץ
  • 2 כפות ג'ינג'ר כבוש
  • 2 כפות דלעת כבושה
  • 2 כפיות ממי הג'ינג'ר הכבוש
  • 2-3 כפות חומץ בן יין אדום
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 3 כפות שמן זית
  • פלפל ומלח
  • שמן זית
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מכניסים את תערובת האורז לתוך סיר ומוסיפים מים קרים. מכסים ומבשלים 10 דקות.
  • 2. מוסיפים לקמח פפריקה מתוקה, פלפל שחור ומלח ומערבבים.
  • 3. מחממים מחבת ובעודה מתחממת טובלים את הסינטה בתערובת הקמח מכל הכיוונים. חשוב לנער את הקמח העודף.
  • 4. שמים את הסינטה על המחבת כשהיא חמה, צורבים על אש גדולה עד שמשחימה מכל צד ונצרבת מבחוץ (ולא בפנים). צורבים עוד כחצי דקה ומוציאים.
  • 5.פורסים אותה לפרוסות, כדי שהנתח יתקרר מהר יותר.
  • 6. מכינים את הרוטב: קוצצים ג'ינג'ר כבוש ומכניסים לקערה. קוצצים דלעת יפנית כבושה ומוסיפים חצי בצל לבן קצוץ, סוחטים את מי הג'ינג'ר שנותר פנימה, חומץ בן יין אדום, מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל שחור. מערבבים את המרינדה.
  • 7. מורידים את האורז המוכן מהאש, מערבבים את האורז המוכן ומעבירים לקערה.
  • 8. חותכים גס שקדים פרוסים בקרמל. מוסיפים לקערת האורז, יחד עם פלפל שחור, מלח ושתי כפות מהמרינדה שהכנו קודם יחד עם כמה עלי כוסברה.
  • 9. מסדרים את המנה על צלחת שטוחה: מסדרים את האורז במספר גבעות ומעל כל גבעה פרוסת סינטה. שמים כף רוטב על כל נתח ומעליו מסדרים עלה כוסברה. מעל המנה שמים מעט שמן זית.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully