פילה בקר ברוטב תות שדה
מתכון באדיבות אתר מועצת הירקות, שמשלב דווקא שני עולמות שונים לחלוטין: בשר ותותי שדה. ותתפלאו: הטעם המתקתק והחמצמץ מתאים בול לבשר הנימוח.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 4 סטייקים פילה במשקל 180 גרם כל אחד
- פלפל שחור גרוס
- שמן זית לטיגון
- לרוטב:
- 250 גרם תות-שדה חתוך לקוביות
- ½ כוס בצל ירוק קצוץ (רק הירוק)
- 2 שיני שום כתושות
- 2 פלפלי צ'ילי אדומים קצוצים, ללא הגרעינים
- 5 תמרים מגולענים, קצוצים דק
- 150 גרם אננס משומר, מסונן, חתוך לקוביות קטנות
- 2 כפות סוכר
- 1/2 כוס יין לבן מוסקט
- פלפל שחור לפי הטעם
- שמן לטיגון
אופן ההכנה
- 1. מחממים שמן זית במחבת גדולה וכבדה. מטגנים את נתחי הפילה כדקה מכל צד על אש גבוהה מאד. מנמיכים את האש ומטגנים כ-4-3 דקות נוספות מכל צד.
- 2. מעבירים לכלי חסין אש ושומרים בתנור שחומם מראש לחום נמוך מאד עד שהרוטב מוכן.
- 3. מכנים את הרוטב. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את התות, הבצל, השום, הצ'ילי, התמרים, האננס והסוכר, ביחד, תוך ערבוב, במשך 4-3 דקות. מוסיפים את היין, מתבלים בפלפל שחור ומבשלים 3 דקות נוספות.
- 4. יוצקים את הרוטב על צלחות אישיות. מניחים מעליו את פרוסות הפילה ומגישים מיד.