וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פילה בקר ברוטב תות שדה

מתכון באדיבות אתר מועצת הירקות, שמשלב דווקא שני עולמות שונים לחלוטין: בשר ותותי שדה. ותתפלאו: הטעם המתקתק והחמצמץ מתאים בול לבשר הנימוח.

מתכון מאת: מערכת וואלה

פילה בקר. ספק: בבושקה הפקות,
פילה בקר/ספק: בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 4 סטייקים פילה במשקל 180 גרם כל אחד
  • פלפל שחור גרוס
  • שמן זית לטיגון
  • לרוטב:
  • 250 גרם תות-שדה חתוך לקוביות
  • ½ כוס בצל ירוק קצוץ (רק הירוק)
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 פלפלי צ'ילי אדומים קצוצים, ללא הגרעינים
  • 5 תמרים מגולענים, קצוצים דק
  • 150 גרם אננס משומר, מסונן, חתוך לקוביות קטנות
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 כוס יין לבן מוסקט
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה

  • 1. מחממים שמן זית במחבת גדולה וכבדה. מטגנים את נתחי הפילה כדקה מכל צד על אש גבוהה מאד. מנמיכים את האש ומטגנים כ-4-3 דקות נוספות מכל צד.
  • 2. מעבירים לכלי חסין אש ושומרים בתנור שחומם מראש לחום נמוך מאד עד שהרוטב מוכן.
  • 3. מכנים את הרוטב. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את התות, הבצל, השום, הצ'ילי, התמרים, האננס והסוכר, ביחד, תוך ערבוב, במשך 4-3 דקות. מוסיפים את היין, מתבלים בפלפל שחור ומבשלים 3 דקות נוספות.
  • 4. יוצקים את הרוטב על צלחות אישיות. מניחים מעליו את פרוסות הפילה ומגישים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully