סלט גלילות בקר בפסטו
איל כץ ורועי פרס, מאטליז "כצל'ה" לוקחים בוקר שמשי, ומכינים מנה קיצית וקלילה של סלט גלילות בקר, עם פסטו, תאנים בשלות ומתקתקות, עלי חסה, ואגוזים.
מצרכים
- 10 פרוסות דקות כף/שייטל עגל
- 1 צנצנת פסטו כצל'ה
- שקית תערובת עלים ירוקים וחסות
- 10 תאנים טריות
- 50 גר' צנוברים קלויים
- 50 גר' אגוזי מלך
- מעט שמן זית, חומץ בלסמי משובח, חרדל, מלח ים, פלפל גס
- לקישוט - מספר עגבניות שרי
אופן ההכנה
- 1. מכינים את הגלילות: ממליחים ומפלפלים קלות את פרוסות הבשר. מורחים כל פרוסה בפסטו, מגלגלים וצורבים על מחבת חם במעט שמן זית לדרגת הכנה מדיום.
- 2. מכינים את הסלט: מכינים העלים והירקות לסלט בקערה, מתבלים לפי הטעם בפסטו, שמן זית, חומץ בלסמי.
- 3. חוצים את התאנים ומניחים על הסלט. חוצים כל גלילה למנות נוחות לאכילה ומסדרים יפה בקערת הסלט.
- 4. מניחים מספר עגבניות שרי לקישוט.
- 5. בוזקים מעט פסטו, מלח ים ופלפל שחור על פי הטעם.