פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סקלופיני עגל עם ענבים

      היופי של המנה הזו הוא השימוש בענבים, בתוך רוטב יין מתקתק. הסקלופיני סופג אליו את כל הטעמים הנפלאים הללו, משתכר מהם, ומעניק את שיכרון החושים גם למי שאוכל ממנו.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סקלופיני ברוטב יין אדום (מגד גוזני)
      סקלופיני ברוטב יין אדום (מגד גוזני)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 800 גרם שניצל עגל פרוס דק
      • 1 כף מיץ לימון
      • קליפה מגוררת דק מלימון אחד
      • 3 כפות שמן זית
      • קמח
      • שמן לטיגון (אפשר שמן זית)
      • 3/4 כוס יין לבן (או מים)
      • 500 גרם ענבים ללא גרעינים, חצויים
      • 3 בצלים ירוקים, קצוצים לטבעות
      • מלח ופלפל שחור

      אופן ההכנה

      • 1. מניחים את העגל בקערה ומוסיפים מיץ וקליפת לימון, שמן זית ורבע כפית פלפל שחור. מערבבים ומשרים לחצי שעה.
      • 2. מכינים צלחת עם קמח ומעט מלח. מוציאים את הבשר מהמשרה, טובלים כל פרוסה בקמח ומנערים מעודפים.
      • 3. במחבת רחבה, רצוי עם ציפוי טפלון, מחממים מעט שמן לטיגון על אש בינונית-גבוהה.
      • 4. כשהשמן חם, מטגנים את פרוסות העגל המקומחות, עד שהן מזהיבות יפה. הופכים ומזהיבים גם מן הצד השני. מוציאים את הבשר מהמחבת ושומרים במקום חם.
      • 5. יוצקים למחבת את היין ומשפשפים את התחתית בכף עץ כדי לשחרר את הקמח ומיצי הבשר שנדבקו אליה.
      • 6. מוסיפים ענבים ובצל הירוק, מתבלים במלח ובפלפל, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כחמש דקות, עד שהענבים מתרככים והרוטב מסמיך.
      • 7. מגישים את העגל והענבים על מצע אורז לבן.

      עוד מתכוני בקר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -