זנב שור עם גריסי פנינה
אסף גרניט, שף מסעדת "מחניודה" המעוטרת מירושלים, חושף כיצד הוא מכין את אחת המנות המדוברות של המסעדה: זנב שור, המגיע לצד גריסי פנינה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 ק"ג זנב שור
- שמן זית
- מעט קמח לבן לקימוח
- 2 חבושים חתוכים לפרוסות
- 1 כרישה החלק קצוצה לפרוסות דקות (החלק הירוק והלבן)
- 2 גזרים קצוצים גס
- 2 שורשי סלרי קצוצים דק
- 2 בצלים קצוצים דק
- 4 שיני שום
- 10 גרגירי פלפל אנגלי
- כפית פלפל שחור
- 2 כוכב אניס
- 3/4 בקבוק יין אדום
- כוס גריסי פנינה
אופן ההכנה
- 1. בקערה עם מעט קמח, מקמחים את נתחי זנב השור. בסיר מחממים שמן זית, מכניסים את הבשר וסוגרים אותו היטב מכל הצדדים.
- 2. מוסיפים כרישה, גזר, חבושים, שורש סלרי ובצל.
- 3. מוסיפים פנימה שיני שום, פלפל אנגלי וכוכבי אניס. מערבבים מעט ומכסים את הסיר. מאדים בשמן מספר דקות.
- 4. מוסיפים את היין עד לכיסוי ופלפל שחור, לא מוסיפים מלח. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים לפחות 4 שעות.
- 5. חצי שעה לפני סוף הבישול, מוסיפים גריסי פנינה וממשיכים בבישול חצי שעה נוספת. מגישים חם.