פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      זנב שור עם גריסי פנינה

      אסף גרניט, שף מסעדת "מחניודה" המעוטרת מירושלים, חושף כיצד הוא מכין את אחת המנות המדוברות של המסעדה: זנב שור, המגיע לצד גריסי פנינה.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מצרכים

      • 2 ק"ג זנב שור
      • שמן זית
      • מעט קמח לבן לקימוח
      • 2 חבושים חתוכים לפרוסות
      • 1 כרישה החלק קצוצה לפרוסות דקות (החלק הירוק והלבן)
      • 2 גזרים קצוצים גס
      • 2 שורשי סלרי קצוצים דק
      • 2 בצלים קצוצים דק
      • 4 שיני שום
      • 10 גרגירי פלפל אנגלי
      • כפית פלפל שחור
      • 2 כוכב אניס
      • 3/4 בקבוק יין אדום
      • כוס גריסי פנינה

      אופן ההכנה

      • 1. בקערה עם מעט קמח, מקמחים את נתחי זנב השור. בסיר מחממים שמן זית, מכניסים את הבשר וסוגרים אותו היטב מכל הצדדים.
      • 2. מוסיפים כרישה, גזר, חבושים, שורש סלרי ובצל.
      • 3. מוסיפים פנימה שיני שום, פלפל אנגלי וכוכבי אניס. מערבבים מעט ומכסים את הסיר. מאדים בשמן מספר דקות.
      • 4. מוסיפים את היין עד לכיסוי ופלפל שחור, לא מוסיפים מלח. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים לפחות 4 שעות.
      • 5. חצי שעה לפני סוף הבישול, מוסיפים גריסי פנינה וממשיכים בבישול חצי שעה נוספת. מגישים חם.

      עוד מתכוני בקר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -