וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

זנב שור עם גריסי פנינה

אסף גרניט, שף מסעדת "מחניודה" המעוטרת מירושלים, חושף כיצד הוא מכין את אחת המנות המדוברות של המסעדה: זנב שור, המגיע לצד גריסי פנינה.

מתכון מאת: אסף גרניט, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • 2 ק"ג זנב שור
  • שמן זית
  • מעט קמח לבן לקימוח
  • 2 חבושים חתוכים לפרוסות
  • 1 כרישה החלק קצוצה לפרוסות דקות (החלק הירוק והלבן)
  • 2 גזרים קצוצים גס
  • 2 שורשי סלרי קצוצים דק
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • 4 שיני שום
  • 10 גרגירי פלפל אנגלי
  • כפית פלפל שחור
  • 2 כוכב אניס
  • 3/4 בקבוק יין אדום
  • כוס גריסי פנינה

אופן ההכנה

  • 1. בקערה עם מעט קמח, מקמחים את נתחי זנב השור. בסיר מחממים שמן זית, מכניסים את הבשר וסוגרים אותו היטב מכל הצדדים.
  • 2. מוסיפים כרישה, גזר, חבושים, שורש סלרי ובצל.
  • 3. מוסיפים פנימה שיני שום, פלפל אנגלי וכוכבי אניס. מערבבים מעט ומכסים את הסיר. מאדים בשמן מספר דקות.
  • 4. מוסיפים את היין עד לכיסוי ופלפל שחור, לא מוסיפים מלח. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים לפחות 4 שעות.
  • 5. חצי שעה לפני סוף הבישול, מוסיפים גריסי פנינה וממשיכים בבישול חצי שעה נוספת. מגישים חם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully