וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גלילי סול ברוטב קרמל אגוזים

מחפשים מנה מלכותית לארוחת השישי הבאה שלכם? השף דוד אביטל, ממסעדת "הצדף" בראשון לציון מכין דג ברוטב מתקתק וקרמלי, ומשלב גם פירות יבשים.

מתכון מאת: מערכת וואלה

גלילי סול ברוטב שמנת קרמל - הצדף. מערכת וואלה
גלילי סול ברוטב שמנת קרמל - הצדף

מצרכים למתכון

  • ל-2 מנות:
  • 2 יחידות דג סול
  • ½ כוס שמנת מתוקה
  • 50 גר' אגוזי מלך גרוסים
  • 50 גר' משמש מיובשים
  • 50 גר' שזיפים מגולענים
  • 50 גר' צימוקים לבנים
  • 100 גרם סוכר
  • ¼ כוס מים
  • למרינדה:
  • 3-4 כפות חומץ
  • 3-4 כפות מיץ לימון
  • 1 כוס מים

אופן ההכנה

  • 1. משרים את הדג במרינדה של חומץ מים ולימון למשך 20 דקות. מסננים ושוטפים את הדג היטב (על מנת להיפטר מריחו)
  • 2. ממיסים במחבת את הסוכר עד לקבלת קרמל, מוסיפים את האגוזים הגרוסים ומערבבים היטב. מוסיפים את המים ומערבבים היטב.
  • 3. מוסיפים את השמנת, מערבבים היטב (לא לדאוג, גושי הקרמל שנוצרו ימסו תוך זמן קצר). חותכים לרצועות דקות את המשמשים, השזיפים והצימוקים ומוסיפים לתערובת.
  • 4. מבשלים כ-5-7 דקות על להבה בינונית ומסננים.
  • 5. את התערובת המסוננת שמים על נתחי הדג, מגלגלים לגליל ושמים בתבנית.
  • 6. יוצקים את רוטב הקרמל שנוצר, על הגלילים, מכסים בנייר פרגמנט ונייר כסף, אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה למשך 10-12 דקות. מגישים עם הרוטב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully