צלעות טלה עם רוזמרין ומייפל
מתכון אביבי של שגב משה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 8 צלעות טלה עם עצם חשופה ארוכה ככל האפשר
- שמן זית
- 2 שיני שום קצוצות דק
- 5 גבעולי רוזמרין קצוצים דק
- 3 כפות פורט או יין אדום מתוק
- 2 בטטות קטנות
- מלח גס
- לרוטב:
- 1 גבעול למון גראס קצוץ דק
- 5 כפות שמן זית 2 שיני שום קצוצות דק
- 1/4 פלפל צ'ילי או קורט מיובש
- 1 כפית חומץ יין אדום
- 1/2 כוס סירופ מייפל
- להגשה:
- 2 אפרסמונים או מנגו בוסר אחד, קצוצים לקוביות קטנות ככל האפשר
- 1 גבעול רוזמרין
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-240 מעלות.
- 2. מורחים את הבטטות בשמן זית, מפזרים מלח ואופים כ-20 דקות, עד שהתרככו.
- 3. מכינים את הרוטב, מטגנים בסיר קטן את הלמון גראס עם שמן זית, שום וצ'ילי עד שהתחילו להזהיב. מוסיפים את החומץ, מערבבים ומוסיפים את המייפל. מביאים לרתיחה ומסננים.
- 4. מעסים את הצלעות בשמן זית, שום, רוזמרין ויין אדום וצולים על מחבת לוהטת, 3-2 דקות מכל צד.
- 5. להגשה, מוציאים את הבטטות מהתנור ומעבירים לצלחת הגשה. מעמידים את הצלעות על צד הבשר ויוצקים מעל רוטב. מגישים עם קוביות מנגו ומחטי רוזמרין.