צלעות טלה עם רוזמרין ומייפל
מתכון אביבי של שגב משה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 8 צלעות טלה עם עצם חשופה ארוכה ככל האפשר
 - שמן זית
 - 2 שיני שום קצוצות דק
 - 5 גבעולי רוזמרין קצוצים דק
 - 3 כפות פורט או יין אדום מתוק
 - 2 בטטות קטנות
 - מלח גס
 - לרוטב:
 - 1 גבעול למון גראס קצוץ דק
 - 5 כפות שמן זית 2 שיני שום קצוצות דק
 - 1/4 פלפל צ'ילי או קורט מיובש
 - 1 כפית חומץ יין אדום
 - 1/2 כוס סירופ מייפל
 - להגשה:
 - 2 אפרסמונים או מנגו בוסר אחד, קצוצים לקוביות קטנות ככל האפשר
 - 1 גבעול רוזמרין
 
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-240 מעלות.
 - 2. מורחים את הבטטות בשמן זית, מפזרים מלח ואופים כ-20 דקות, עד שהתרככו.
 - 3. מכינים את הרוטב, מטגנים בסיר קטן את הלמון גראס עם שמן זית, שום וצ'ילי עד שהתחילו להזהיב. מוסיפים את החומץ, מערבבים ומוסיפים את המייפל. מביאים לרתיחה ומסננים.
 - 4. מעסים את הצלעות בשמן זית, שום, רוזמרין ויין אדום וצולים על מחבת לוהטת, 3-2 דקות מכל צד.
 - 5. להגשה, מוציאים את הבטטות מהתנור ומעבירים לצלחת הגשה. מעמידים את הצלעות על צד הבשר ויוצקים מעל רוטב. מגישים עם קוביות מנגו ומחטי רוזמרין.
 
