וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צלעות טלה עם רוזמרין ומייפל

מתכון אביבי של שגב משה

מתכון מאת: שגב משה, מערכת וואלה

מהשוק למטבח- שגב משה. צילום: שגב משה סטיילינג: אנטולי מיכאלו,
מהשוק למטבח- שגב משה/צילום: שגב משה סטיילינג: אנטולי מיכאלו

מצרכים למתכון

  • 8 צלעות טלה עם עצם חשופה ארוכה ככל האפשר
  • שמן זית
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 5 גבעולי רוזמרין קצוצים דק
  • 3 כפות פורט או יין אדום מתוק
  • 2 בטטות קטנות
  • מלח גס
  • לרוטב:
  • 1 גבעול למון גראס קצוץ דק
  • 5 כפות שמן זית 2 שיני שום קצוצות דק
  • 1/4 פלפל צ'ילי או קורט מיובש
  • 1 כפית חומץ יין אדום
  • 1/2 כוס סירופ מייפל
  • להגשה:
  • 2 אפרסמונים או מנגו בוסר אחד, קצוצים לקוביות קטנות ככל האפשר
  • 1 גבעול רוזמרין

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-240 מעלות.
  • 2. מורחים את הבטטות בשמן זית, מפזרים מלח ואופים כ-20 דקות, עד שהתרככו.
  • 3. מכינים את הרוטב, מטגנים בסיר קטן את הלמון גראס עם שמן זית, שום וצ'ילי עד שהתחילו להזהיב. מוסיפים את החומץ, מערבבים ומוסיפים את המייפל. מביאים לרתיחה ומסננים.
  • 4. מעסים את הצלעות בשמן זית, שום, רוזמרין ויין אדום וצולים על מחבת לוהטת, 3-2 דקות מכל צד.
  • 5. להגשה, מוציאים את הבטטות מהתנור ומעבירים לצלחת הגשה. מעמידים את הצלעות על צד הבשר ויוצקים מעל רוטב. מגישים עם קוביות מנגו ומחטי רוזמרין.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully