וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צלעות טלה בגריל, דלעת, שומר צלוי מעושן ושום שחור

מתכון מאת: קובי בכר, מערכת וואלה

מתכוני שום שחור מלון ממילא. מגד גוזני
מתכוני שום שחור מלון ממילא

מצרכים למתכון

  • לכ-6 מנות:
  • 2 ק"ג צלעות טלה נקיות ללא מכסה (לבקש מהקצב) ופרוסות למנות
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • ענף רוזמרין
  • 400 גרם דלעת חתוכה לקוביות בגודל 3X3
  • 2 כפות סילאן
  • 1 כפית סוכר חום
  • מלח
  • פלפל שחור טחון
  • 2יח' שומר גדולות פרוסות לאורך( עובי 1 סמ')
  • 1כף שמן זית
  • 1 כפית רוטב ווצ'סטר
  • ענף טימין
  • 12 שיני שום שחור קלופות
  • 10יח' קשיו קלוי וקצוץ גס

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום של 190 מעלות וצולים את הדלעת למשך 12 דקות. מוציאים ושומרים להגשה.
  • 2. מחממים מחבת גריל, משמנים בשמן זית, וצולים את פרוסות השומר כדקה מכל צד להשחמה קלה.
  • 3. מעבירים את פרוסות השומר לתבנית, מוסיפים את הווצ'סטר וענף טימין, מכסים בנייר כסף ואופים למשך 10 דקות. את הנוזלים שנשארו בתבנית שומרים להגשה.
  • 4. צורבים את הצלעותבמחבת גריל חמה כדקה מכל צד ומתבלים במלח, פלפל ועלי רוזמרין. ממשיכים את הבישול בתנור החם למשך 5 דקות נוספות.
  • 5. מכינים את המנה: בצלחת אישית מניחים קוביות דלעת וביניהם שוזרים מפרוסות השומר ושיני השום שחור, מעל מניחים מהצלעות הצלויות וכף מהמיצים של השומר. מגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully