כתף טלה אפויה בסילאן וטימין
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-5-6 מנות:
- כתף טלה במשקל 2 ק"ג
- מלח גס לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס
- עלים מצרור טימין
- 10 שיני שום
- 2 כפות סילאן
אופן ההכנה
- 1. מתבלים את הכתף במלח גס ופלפל שחור. יוצרים בבשר חריצים בעזרת סכין, ומכניסים לתוכם את שיני השום. מפזרים את הטימין מעל ובתוך הכתף. מורחים את הכתף בסילאן.
- 2. מעבירים לתבנית אפייה ומכסים ברדיד אלומיניום. מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים במשך שעה ו-20 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום, ואופים עוד 45 דקות, עד שהבשר משחים. מגישים חם.