וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

כתף טלה בעגבניות מיובשות

מתכון מאת: איל לביא, מערכת וואלה

כתף טלה בעגבניות מיובשות ועשבי תיבול פרובאנס. לירז אלה
כתף טלה בעגבניות מיובשות ועשבי תיבול פרובאנס

מצרכים למתכון

  • ל-8 מנות:
  • כתף טלה במשקל 2.5 ק"ג, פרוסה עם העצם לפרוסות 2.5 ס"מ
  • 1/4 כוס קמח לבן
  • כפית מלח
  • מעט שמן זית לטיגון
  • 200 גרם עגבניות לחות חתוכות לרצועות
  • 100 גרם זיתים שחורים מצומקים מגולענים וקצוצים גס
  • 1 ק"ג בצל סגול קצוץ לפלחים עבים
  • 1 חבילה עלי מנגולד, שטוף וקצוץ לרצועות רחבות
  • 2 ראשי שום מופרדים לשיניים
  • 1 ק"ג עגבניות טריות חתוכות לפלחים עבים
  • בקבוק יין לבן יבש לבישול
  • 2 כפות עשבי תיבול פרובאנס (תערובת קנויה של טימין, אורגנו, רוזמרין, טרגון מיובשים)
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. מקמחים את פרוסות הכתף, מנערים ומטגנים במחבת רחבה עם שמן הזית למשך 2-3 דקות מכל צד עד להזהבת הקמח.
  • 3. בקערה, מערבבים את כל שאר החומרים פרט ליין ולתבלינים.
  • 4. בתבנית אפייה גדולה מסדרים את פרוסות הטלה וביניהן את תערובת הירקות. מוזגים מעל את היין הלבן, ממליחים ומפלפלים.
  • 5. מכסים בנייר אפייה ואוטמים עם נייר אלומיניום את הקצוות כדי למנוע בריחת אדים בזמן האפייה.
  • 6. אופים בתנור 40 דקות, מורידים את החום ל-170 מעלות ואופים שעתיים נוספות. מגישים חם.
  • 7. *ניתן להכין יום קודם ולחמם בערב החג, הטעם רק ישתפר ויתאחד. מומלץ להגיש בלווית הפום דושז.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully