פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      כתף טלה בעגבניות מיובשות

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      כתף טלה בעגבניות מיובשות ועשבי תיבול פרובאנס (לירז אלה)
      כתף טלה בעגבניות מיובשות ועשבי תיבול פרובאנס (לירז אלה)

      מצרכים

      • ל-8 מנות:
      • כתף טלה במשקל 2.5 ק"ג, פרוסה עם העצם לפרוסות 2.5 ס"מ
      • 1/4 כוס קמח לבן
      • כפית מלח
      • מעט שמן זית לטיגון
      • 200 גרם עגבניות לחות חתוכות לרצועות
      • 100 גרם זיתים שחורים מצומקים מגולענים וקצוצים גס
      • 1 ק"ג בצל סגול קצוץ לפלחים עבים
      • 1 חבילה עלי מנגולד, שטוף וקצוץ לרצועות רחבות
      • 2 ראשי שום מופרדים לשיניים
      • 1 ק"ג עגבניות טריות חתוכות לפלחים עבים
      • בקבוק יין לבן יבש לבישול
      • 2 כפות עשבי תיבול פרובאנס (תערובת קנויה של טימין, אורגנו, רוזמרין, טרגון מיובשים)
      • מלח ופלפל שחור גרוס

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • 2. מקמחים את פרוסות הכתף, מנערים ומטגנים במחבת רחבה עם שמן הזית למשך 2-3 דקות מכל צד עד להזהבת הקמח.
      • 3. בקערה, מערבבים את כל שאר החומרים פרט ליין ולתבלינים.
      • 4. בתבנית אפייה גדולה מסדרים את פרוסות הטלה וביניהן את תערובת הירקות. מוזגים מעל את היין הלבן, ממליחים ומפלפלים.
      • 5. מכסים בנייר אפייה ואוטמים עם נייר אלומיניום את הקצוות כדי למנוע בריחת אדים בזמן האפייה.
      • 6. אופים בתנור 40 דקות, מורידים את החום ל-170 מעלות ואופים שעתיים נוספות. מגישים חם.
      • 7. *ניתן להכין יום קודם ולחמם בערב החג, הטעם רק ישתפר ויתאחד. מומלץ להגיש בלווית הפום דושז.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -