רטטוי קלאסי עם זוקיני, חציל, בצל, ואורגנו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-8 מנות :
- 2 זוקיני ירוק קשה ומוצק
- 2 חצילים בלאדי קלופים
- 3 בצלים סגולים קלופים
- 2 פלפלים אדומים
- 2 פלפלים צהובים
- 5 ענפי אורגנו טרי
- 2-3 פלפלוני שאטה/ צ'ילי יבשים שלמים
- כף סוכר חום
- 1/4 כוס חומץ בן יין אדום
- כף שום כתוש
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות
- 1/2 כוס שמן זית לאידוי הירקות
- מלח ופלפל שחור גרוס
- ניתן להוסיף (לא חובה): רבע כוס זיתים שחורים מצומקים קצוצים ומגולענים, 5 תחתיות ארטישוק מבושלות.
אופן ההכנה
- 1. חותכים את הירקות לקוביות קטנות בעובי של בערך 1.5X1.5 ס"מ ושומרים כל ירק בקערה נפרדת.
- 2. במחבת עם שוליים גבוהים או סיר רחב מחממים מעט שמן זית ומתחילים לאדות את הירקות 2-3 דקות עד ריכוך והזהבה, כל סוג בנפרד. שומרים את הירקות המאודים בקערות.
- 3. בסיר גדול מניחים את כל הירקות, מוסיפים את הצ'ילי, רסק העגבניות, סוכר, חומץ, שום ואורגנו.
- 4. מביאים לרתיחה ומבשלים על חום נמוך תוך כדי ערבוב עדין למשך כעשר דקות עד רבע שעה, עד לאידוי החומץ ומתקבל תבשיל עשיר וצבעוני. ממליחים ומפלפלים. מגישים חם.