טונה צרובה עם רטטוי אביבי
זוהי מנת פיוז'ן במיטה, המשלבת בין המטבח היפני המביא עמו את הטונה האדומה, ובין המטבח הצרפתי, המעניק את הרטטוי השמח והעמוק שלו.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 800 גרם טונה אדומה טרייה ונקיה פרוסה לארבעה סטייקים
- 200 גרם אפונת שלג
- 300 גרם ברוקולי מופרד לפרחים, חלוט ומצונן
- 200 גרם בייבי תרד
- 20 גרם אנשובי משומר
- 40 גרם זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים גס
- 3 שיני שום פרוסות
- מיץ לימון
- שמן זית
- מלח
- פלפל שאטה טחון
אופן ההכנה
- 1. מושחים את הטונה בשמן זית, בוזקים מלח ופלפל משני הצדדים וצורבים על פלטה לוהטת למשך 1-1.5 דקות מכל צד עד לדרגת עשייה מדיום רייר.
- 2. מקפיצים בווק את הזוקיני, הברוקולי, השעועית, השום, המלח ופלפל שאטה במעט שמן זית, לאחר 2-1 דקות מוסיפים את התרד, האנשובי, הזיתים ומעט מיץ לימון.
- 3. מעבירים לצלחות ומניחים ליד את הסטייק הפרוס לשני חצאים, מגישים עם חצי לימון.