סלמון על מצע רטטוי ירקות
השף שמעון מלול ממסעדת "גרניטה" מספק לכם חגיגה צרפתית על הצלחת, עם נתחי סלמון פרוס, המוגשים על תבשיל רטטוי של ירקות שורש בסלסה קונפי.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 ק"ג סלמון פרוס למנות
- שמן זית
- 3 שיני שום פרוסות
- 2 גבעולי טימין
- ירקות:
- 1 כוס בטטה קלופה חתוכה לקוביות
- 1 כוס קישוא חתוך לקוביות
- 1 כוס בצל לבן חתוך לקוביות
- 1/2 כוס שומר חתוך לקוביות
- 1 כוס פלפל 3 צבעים חתוך לקוביות
- לסלסת שרי קונפי:
- כוס עגבניות שרי חצויות
- 8 שיני שום פרוסות
- 3 כפות כוסברה קצוצה ( ניתן להחליף בפטרוזיליה)
- 1/2 כוס שמן זית
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1. מתבלים את הירקות בשום כתוש, מלח, פלפל וטימין. מניחים על תבנית בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 15 עד 20 דקות.
- 2. מזלפים על חתיכות הסלמון שמן זית. מפזרים מעט שום וטימין. אופים בתנור כ-8 דקות בחום של 200 מעלות.
- 3. מכינים את הקונפי: שמים את כל המרכיבים (למעט הכוסברה) בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-8 דקות. לאחר שמורידים מהאש מוסיפים את הכוסברה.
- 4. להגשה: מניחים את הרטטוי במרכז הצלחת, מעליו את הסלמון ועל הסלמון את הסלסת שרי קונפי.