פילה סלמון ברוטב סילאן

מנה עם ניחוחות אסייאתיים, בעיקר הודות לסילאן המתקתק, שמעניק ניגוד נהדר לדג העדין. פשוט מכניסים את הדג לתנור, מושחים אותו לאחר מכן ברוטב, ונהנים מארוחה מהירה ומזינה.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
סלמון ברוטב סילאן.
סלמון ברוטב סילאן

מצרכים

  • 4 יח' נתחי סלמון (כ-180 גר' כל יחידה)
  • 8 כפות שמן זית
  • מלח גס, פלפל שחור גרוס, אבקת מרק עוף, שום כתוש
  • 1/2 כוס סילאן של "חצר כנרת"
  • 1/2 כוס מים חמים
  • 1/2 כוס שמיר קצוץ

אופן ההכנה

  • 1. לשטוף את נתחי הסלמון היטב.
  • 2. למרוח על תבנית האפייה 4 כפות שמן זית ולפזר מעט מלח גס.
  • 3. להניח את נתחי הסלמון על התבנית (הצד הנקי כלפי מעלה) ולמרוח על הדג 4 כפות שמן זית נוספים ומעט מלח גס.
  • 4. לאפות בתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות למשך 8-10 דקות.
  • 5. להרתיח בסיר קטן: סילאן, מים, פלפל שחור, אבקת מרק עוף ושום כתוש.
  • 6. להוציא את התבנית מהתנור ולצקת על נתחי הסלמון את רוטב הסילאן. לפזר מעל שמיר קצוץ ולהגיש.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully