- 1. בסיר עם מים ומעט מלח מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך.
-
- 2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
- 3. קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות גסות ומעבירים לקערת מיקסר (לא מעבד מזון). מחממים רבע כוס חלב ומגררים פנימה מעט אגוז מוסקט, מלח ואת החמאה.
-
- 4. יוצקים את התערובת לאט למיקסר בזמן שפועל על מהירות נמוכה. כשמתקבל פירה חלק מוסיפים ביצים וממשיכים לערבב עד שהן נטמעות בפירה.
-
- 5. מוציאים מהמיקסר ומעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן. על תבנית עם נייר אפייה מזלפים את הפירה בצורה של פחזניות גדולות ואופים במשך 25 דקות.
-
- 6. כשהפחזניות משחימות מעט, מברישים אותן בביצה טרופה ומעבירים ל 2-3 דקות על גריל עליון. מגישים חם.
-
- את הפחזניות ניתן להכין מראש בתבנית מכוסות בניילון נצמד ולאפות לפני ההגשה.