פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פום דושז

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      פום דושז (לירז אלה)
      פום דושז (לירז אלה)

      מצרכים

      • ל-8 מנות:
      • 1 ק"ג תפוחי אדמה מזן דזירה (אדומים) – לא קלופים
      • 1/4 כוס חלב
      • קורט אגוז מוסקט
      • 50 גרם חמאה
      • 1/4 כפית מלח
      • 2 ביצים
      • 1 ביצה טרופה להברשה

      אופן ההכנה

      • 1. בסיר עם מים ומעט מלח מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך.
      • 2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • 3. קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות גסות ומעבירים לקערת מיקסר (לא מעבד מזון). מחממים רבע כוס חלב ומגררים פנימה מעט אגוז מוסקט, מלח ואת החמאה.
      • 4. יוצקים את התערובת לאט למיקסר בזמן שפועל על מהירות נמוכה. כשמתקבל פירה חלק מוסיפים ביצים וממשיכים לערבב עד שהן נטמעות בפירה.
      • 5. מוציאים מהמיקסר ומעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן. על תבנית עם נייר אפייה מזלפים את הפירה בצורה של פחזניות גדולות ואופים במשך 25 דקות.
      • 6. כשהפחזניות משחימות מעט, מברישים אותן בביצה טרופה ומעבירים ל 2-3 דקות על גריל עליון. מגישים חם.
      • • את הפחזניות ניתן להכין מראש בתבנית מכוסות בניילון נצמד ולאפות לפני ההגשה.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות