נושאים חמים

פום דושז

פום דושז (לירז אלה)
פום דושז (לירז אלה)

מצרכים

  • ל-8 מנות:
  • 1 ק"ג תפוחי אדמה מזן דזירה (אדומים) – לא קלופים
  • 1/4 כוס חלב
  • קורט אגוז מוסקט
  • 50 גרם חמאה
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 1 ביצה טרופה להברשה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר עם מים ומעט מלח מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך.
  • 2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 3. קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות גסות ומעבירים לקערת מיקסר (לא מעבד מזון). מחממים רבע כוס חלב ומגררים פנימה מעט אגוז מוסקט, מלח ואת החמאה.
  • 4. יוצקים את התערובת לאט למיקסר בזמן שפועל על מהירות נמוכה. כשמתקבל פירה חלק מוסיפים ביצים וממשיכים לערבב עד שהן נטמעות בפירה.
  • 5. מוציאים מהמיקסר ומעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן. על תבנית עם נייר אפייה מזלפים את הפירה בצורה של פחזניות גדולות ואופים במשך 25 דקות.
  • 6. כשהפחזניות משחימות מעט, מברישים אותן בביצה טרופה ומעבירים ל 2-3 דקות על גריל עליון. מגישים חם.
  • • את הפחזניות ניתן להכין מראש בתבנית מכוסות בניילון נצמד ולאפות לפני ההגשה.

מתכונים נוספים

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות