פחזניות פרמזן

מתכון מאת: ענר צלאל, מערכת וואלה!
פחזניות פרמזן במילוי גבינת שמנת וסלמון. דנה מאירזון
פחזניות פרמזן במילוי גבינת שמנת וסלמון

מצרכים

  • ל-60 יחידות:
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס חלב
  • 8 גרם (קצת יותר מכפית) סוכר
  • 6 גרם (קצת פחות מכפית) מלח
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כוס קמח
  • 5 ביצים
  • 50 גרם פרמזן
  • למילוי שמנת, סלמון ועירית:
  • 4 כפות גבינת שמנת (28%-30%)
  • 1 חבילת עירית קצוצה
  • 50 גרם סלמון מעושן
  • להברשה:
  • ביצה

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הפחזניות: מביאים לרתיחה מים, חלב, סוכר, מלח וחמאה בסיר. בבת אחת מוסיפים קמח ומערבבים בכף עץ עד שהתערובת מתאחדת לכדור ונפרדת משולי הסיר.
  • 2. מעבירים את התערובת למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כ-2 דקות לצינון. מוסיפים ביצים בהדרגה אחת-אחת (מוסיפים ביצה רק כשהקודמת נטמעת בבלילה).
  • 3. שוקלים את המסה ומערבים חצי ממנה לקערה נפרדת. מוסיפים לאחת הקערות את גבינת הפרמזן ומערבלים כמה שניות נוספות עד להטמעת הפרמזן.
  • 4. מזלפים על מגש עם נייר אפיה פחזניות בגודל מטבע של חצי שקל, מברישים בביצה ומכניסים לאפיה ב-180 מעלות לכ-20 דקות.
  • 5. שימו לב: אם הפחזניות מתכהות מדי, יש להנמיך את התנור לאחר כ-7-8 דקות ולא לפתוח את התנור ב-10 דקות הראשונות.
  • 6. למילוי פחזניות הפרמזן: חותכים את הפחזניות באמצע אבל לא עד הסוף (כמעין צדף), ממלאים את הפחזניות בגבינת השמנת. מוסיפים רצועות דקות של סלמון מעושן ומפזרים עירית קצוצה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully