- 1. מכינים את הפחזניות: מביאים לרתיחה מים, חלב, סוכר, מלח וחמאה בסיר. בבת אחת מוסיפים קמח ומערבבים בכף עץ עד שהתערובת מתאחדת לכדור ונפרדת משולי הסיר.
-
- 2. מעבירים את התערובת למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כ-2 דקות לצינון. מוסיפים ביצים בהדרגה אחת-אחת (מוסיפים ביצה רק כשהקודמת נטמעת בבלילה).
-
- 3. שוקלים את המסה ומערבים חצי ממנה לקערה נפרדת. מוסיפים לאחת הקערות את גבינת הפרמזן ומערבלים כמה שניות נוספות עד להטמעת הפרמזן.
-
- 4. מזלפים על מגש עם נייר אפיה פחזניות בגודל מטבע של חצי שקל, מברישים בביצה ומכניסים לאפיה ב-180 מעלות לכ-20 דקות.
-
- 5. שימו לב: אם הפחזניות מתכהות מדי, יש להנמיך את התנור לאחר כ-7-8 דקות ולא לפתוח את התנור ב-10 דקות הראשונות.
-
- 6. למילוי פחזניות הפרמזן: חותכים את הפחזניות באמצע אבל לא עד הסוף (כמעין צדף), ממלאים את הפחזניות בגבינת השמנת. מוסיפים רצועות דקות של סלמון מעושן ומפזרים עירית קצוצה.