פרופיטרולים במילוי גנאש קרם קפה

מתכון מאת: יניב ברהום, אספרסו בר בייקרי, ויוה
פרופיטרולים במילוי קרם קפה של אספרסו בר

מצרכים

  • לפרופטירולים:
  • 300 מ"ל מים
  • 300 מ"ל חלב
  • 250 גרם חמאה
  • כפית סוכר
  • קורט מלח
  • 350 גרם קמח
  • 8 ביצים
  • לגנאש:
  • 200 גרם שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 150 גרם שמנת מתוקה
  • מנה כפולה (כ-100 מ"ל) אספרסו. לחילופין אפשר 20 גרם קפה נמס ולהוסיף מים

אופן ההכנה

  • 1. להכנת הפרופיטרולים: מערבבים מים, חלב וחמאה בסיר, ומבשלים עד לסף רתיחה.
  • 2. מורידים מהאש ומוסיפים בהדרגה את הקמח, סוכר ומלח. מערבבים בתוך הסיר עד לקבלת בצק אחיד.
  • 3. מעבירים את הבצק למיקסר עם גיטרה ומוסיפים את הביצים בהדרגה.
  • 4. מעבירים את הבצק לשק זילוף ומזלפים כדורים של כ-2 ס"מ במרחקים שווים על תבנית עם נייר אפיה.
  • 5. אופים בחום של 180 מעלות למשך 25-30 דקות עד שיזהיבו. לאחר שהתקררו, מעבירים למקרר ליממה.
  • 6. להכנת הגנאש: מרתיחים 200 גרם שמנת ומוסיפים את השוקולד הלבן, ממיסים אותו עד לקבלת מרקם אחיד ומעבירים לכלי פלסטיק לקירור במשך הלילה במקרר.
  • 7. לאחר הקירור, מקציפים במיקסר לכדי ¾ הקצפה עם 150 גרם שמנת והאספרסו.
  • 8. מעבירים לשק זילוף ומכניסים את הגנאש לתוך הפרופיטרולים.
  • 9. הצעת הגשה: מכינים "מרק חם" מ-200 גרם שמנת מתוקה בה ממיסים 200 גרם שוקולד מריר איכותי, ומגישים בתוכו את הפרופיטרולים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully