לוקומריס- סופגנייה יוונית
מתכון של חיה שחור, ביסטרו בנג'מין סיגל
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לבצק:
- 500 גרם קמח
- 20 גרם סוכר
- 4 גרם מלח
- 45 מ"ל שמן תירס
- 1/2 ליטר מים
- 20 גרם שמרים
- לרוטב דבש ו-וניל:
- 1/2 ליטר מים
- 400 גרם סוכר
- 400 גרם דבש
- מקל וניל
- 2 מקלות קינמון
אופן ההכנה
- 1. מניחים את כל חומרי הבצק בקערת עבודה ולשים עד קבלת עיסה אחידה.
- 2. מכסים במגבת לחה ונותנים לבצק לתפוח במשך שעה.
- 3. בסיר קטן מבשלים על אש קטנה את כל מרכיבי הרוטב על אש נמוכה עד קבלת סירופ מעט סמיך.
- 4. במחבת מחממים שמן לטיגון עמוק.
- 5. בעזרת 2 כפות לוקחים מעט מהבצק ומעבירים סופגניות קטנות ולא אחידות לגמרי לטיגון.
- 6. כשהלוקומריס מזהיב מוציאים מהשמן ומעבירים לנייר סופג.
- 7. לסיום מסדרים על צלחת עמוקה מספר יחידות לוקומריס ויוצקים מעל בנדיבות מהסירופ.