נושאים חמים

צ'ורוס מתקתקות

במקסיקו ובספרד זולפים בצק פחזניות לשמן רותח ומקבלים מעין סופגניות מוארכות, קלילות, פריכות ומיוחדות. אבקת הסוכר מעניקה להן טעם מתקתק עדין.

צורוס אצבעות בצק מטוגנות ספרדיות (ShutterStock)
צורוס אצבעות בצק מטוגנות ספרדיות (ShutterStock)

מצרכים

  • ל-20 יחידות קטנות:
  • 1 כוס מים
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כוס (125 גרם) קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 3 ביצים גדולות
  • שמן לטיגון עמוק
  • אבקת סוכר
  • קינמון טחון

אופן ההכנה

  • 1. בסיר רחב (רצוי טפלון) מביאים את המים והחמאה לסף רתיחה. כשהחמאה נמסה לגמרי, מוסיפים בבת אחת את הקמח והסוכר ומערבבים במהירות בכף עץ, עד שנוצר כדור בצק שנפרד מדפנות הסיר. מורידים את הסיר מהאש.
  • 2. מוסיפים לסיר ביצה אחת, ובוחשים נמרצות עד שהיא נטמעת לגמרי בבצק. רק אחר כך, מוסיפים ביצה נוספת ומערבבים שוב עד שגם היא נטמעת.
  • 3. חוזרים על הפעולה עם הביצה השלישית. הבצק שמתקבל צריך להיות בצמיגות שמאפשרת זילוף בלי שייזל ויאבד את צורתו.
  • 4. מעבירים את הבצק לשקית זילוף, רצוי עם צנתר כוכבי בקוטר 16 מ"מ לפחות. אם אין שקית זילוף, אפשר להעביר את הבצק לשקית רגילה ולחתוך את פינתה במספריים.
  • 5. מחממים את השמן בסיר טיגון או בווק. כשהשמן חם, זולפים לתוכו פסי בצק באורך של 5-7 ס"מ. מטגנים עד שהבצק משחים יפה משני הצדדים (הופכים פעם אחת באמצע הטיגון), ומוציאים בכף מחוררת למסננת.
  • 6. מערבבים אבקת סוכר עם מעט קינמון ובוזקים דרך מסננת דקה על הבצק המטוגן. מגישים חם.

מתכונים נוספים

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות