וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סופגניות ריקוטה

לא ריבת תות, לא ריבת חלב, לא שוקולד, ולא כל אחד מהמילויים הללו שכבר למדנו להכיר כל כך טוב. השף טל כהן מכניס לכם קצת ריקוטה לתוך הסופגניות.

מתכון מאת: מערכת וואלה

סופגניות ריקוטה של השף טל כהן.
סופגניות ריקוטה של השף טל כהן

מצרכים למתכון

  • ל-30 סופגניות:
  • לבצק:
  • 1/2 ק"ג קמח
  • 1 כוס סוכר
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • קורט מלח
  • 300 גרם מים
  • כף שמרים יבשים/חצי שקית שמרית
  • לבלילה:
  • 1/2 קילו גבינת ריקוטה (מומלץ ריקוטה של "מחלבות גד")
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 100 גרם צימוקים
  • 100 גרם שקדים מולבנים פרוסים

אופן ההכנה

  • 1. לשים היטב את כל החומרים של הבצק ומרדדים על גבי שיש קר (ללא זמן תפיחה) לעובי של כ-1/2 ס"מ (רצוי לפתוח את הבצק לאורך של 80 -100 ס"מ).
  • 2. מערבבים את חומרי הבלילה.
  • 3. מניחים על חצי מאורך הבצק המרודד (40-50 ס"מ) כף בלילת ריקוטה, במרווחים של 5 ס"מ בין כף לכף.
  • 4. מקפלים את חצי הבצק שלא הונחה עליו הבלילה, על גבי הבצק שכן הונחה עליו הבלילה וחורצים עיגולים בעזרת כוס.
  • 5. מרתיחים שמן קנולה ומכניסים את הסופגניות ל-20 שניות של טיגון. ניתן לפזר מעל אבקת סוכר או רוטב שוקולד (ממיסים 100 גרם שוקולד מריר ומערבבים עם קרטון שמנת מתוקה מורתחת).

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully