סקונס קלאסי

מתכון מאת: ענר צלאל, מערכת וואלה!
סקונס קלאסי. דנה מאירזון
סקונס קלאסי

מצרכים

  • ל-35 יחידות:
  • 500 גרם קמח לבן
  • 90 גרם סוכר
  • 10 גרם מלח
  • 140 גרם חמאה קרה
  • 2 ביצים
  • 140 מ"ל חלב
  • 20 גרם אבקת אפייה
  • 1 ביצה

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים קלות קמח, סוכר, מלח ואבקת אפייה במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים חמאה ומערבלים עד פירורים ללא גושי חמאה.
  • 2. מוסיפים ביצה אחת וחלב ולשים עוד דקה-שתיים עד לקבלת בצק מעט אלסטי.
  • 3. מקמחים משטח לעבודה ומרדדים את הבצק למלבן בעובי 2.5 ס"מ ממנו קורצים כ-35 עיגולים בקוטר 5 ס"מ.
  • 4. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה, מברישים בביצה טרופה(עם מעט מלח וסוכר) ומשהים 45 דקות ללא כיסוי עד שהם תופחים קלות ומברישים בביצה שוב. במקביל מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 5. אופים 9-10 דקות עד שהסקונס זהובים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully