פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סקונס קלאסי

      17 מדרגים / 3.56 כוכבים

      סקונס קלאסי (דנה מאירזון)
      סקונס קלאסי (דנה מאירזון)

      מצרכים

      • ל-35 יחידות:
      • 500 גרם קמח לבן
      • 90 גרם סוכר
      • 10 גרם מלח
      • 140 גרם חמאה קרה
      • 2 ביצים
      • 140 מ"ל חלב
      • 20 גרם אבקת אפייה
      • 1 ביצה

      אופן ההכנה

      • 1. מערבבים קלות קמח, סוכר, מלח ואבקת אפייה במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים חמאה ומערבלים עד פירורים ללא גושי חמאה.
      • 2. מוסיפים ביצה אחת וחלב ולשים עוד דקה-שתיים עד לקבלת בצק מעט אלסטי.
      • 3. מקמחים משטח לעבודה ומרדדים את הבצק למלבן בעובי 2.5 ס"מ ממנו קורצים כ-35 עיגולים בקוטר 5 ס"מ.
      • 4. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה, מברישים בביצה טרופה(עם מעט מלח וסוכר) ומשהים 45 דקות ללא כיסוי עד שהם תופחים קלות ומברישים בביצה שוב. במקביל מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • 5. אופים 9-10 דקות עד שהסקונס זהובים.

      עוד מתכוני לחמים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -