סקונס קלאסי
מצרכים
- ל-35 יחידות:
- 500 גרם קמח לבן
- 90 גרם סוכר
- 10 גרם מלח
- 140 גרם חמאה קרה
- 2 ביצים
- 140 מ"ל חלב
- 20 גרם אבקת אפייה
- 1 ביצה
אופן ההכנה
- 1. מערבבים קלות קמח, סוכר, מלח ואבקת אפייה במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים חמאה ומערבלים עד פירורים ללא גושי חמאה.
- 2. מוסיפים ביצה אחת וחלב ולשים עוד דקה-שתיים עד לקבלת בצק מעט אלסטי.
- 3. מקמחים משטח לעבודה ומרדדים את הבצק למלבן בעובי 2.5 ס"מ ממנו קורצים כ-35 עיגולים בקוטר 5 ס"מ.
- 4. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה, מברישים בביצה טרופה(עם מעט מלח וסוכר) ומשהים 45 דקות ללא כיסוי עד שהם תופחים קלות ומברישים בביצה שוב. במקביל מחממים תנור ל-180 מעלות.
- 5. אופים 9-10 דקות עד שהסקונס זהובים.