וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סקונס עם צימוקים ורום

על מנת שהפרי המיובש לא יתייבש ויישרף בזמן האפייה הוא צריך לקבל נוזלים ולחות, ע"י השרייה למשך לילה או מספר שעות לפני הכנת הבצק או ע"י הרתחה לזמן קצר של הפרי עם נוזל

מתכון מאת: רינה שדה (צילום: נועם ערמון), ויוה

סקונס עם צימוקים ורום. נועם ערמון,
סקונס עם צימוקים ורום/נועם ערמון

מצרכים למתכון

  • 1/2 2 כוסות קמח
  • 1/2 2 כפות סוכר
  • 1/2 1 כף אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • 1/2 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 3 כפות דבש
  • כוס צימוקים מושרים ברום
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה

  • 1. לחמם תנור ל 190 מעלות - חום בינוני-גבוה. מצב טורבו.
  • 2. לנפות יחד לקערה קמח ואבקת אפיה, להוסיף את הסוכר והמלח.
  • 3. בקערה נפרדת לערבב יחד את השמנת המתוקה והדבש.
  • 4. להוסיף את תערובת הנוזלית של השמנת המתוקה והדבש לקערת היבשים. לערבב מעט ליצירת בצק.
  • 5. להוסיף את הצימוקים עם המשרה ולאחד לבצק אחד תוך מינימום ערבוב והתעסקות עם הבצק.
  • 6. לשטח בעזרת הידיים את הבצק על תבנית מקומחת לעובי אחיד (גובה של 1-2 סנטימטר) להיזהר מלהפעיל לחץ על הבצק.
  • 7. להכניס את תבנית הבצק מכוסה למקרר לשעה לפחות.
  • 8. לאחר שהבצק התקרר ניתן להוציא מהמקרר ובעזרת קורץ מקומח או כוס קטנה מקומחת לקרוץ עיגולים ולהניח על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
  • 9. למרוח בביצה ולפזר סוכר מעל.
  • 10. להכניס לתנור לאפיה של כ 15 דקות, להוציא מהתנור ולצנן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully