וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת ריקוטה-תפוז בזיגוג גבינת שמנת

מתכון מאת: ענר צלאל, מערכת וואלה

עוגת ריקוטה תפוז בציפוי קרם שמנת. דנה מאירזון
עוגת ריקוטה תפוז בציפוי קרם שמנת

מצרכים למתכון

  • 100 גרם שקדים טחונים
  • 100 גרם חמאה
  • 65 גרם סוכר
  • 3 כפות מיץ תפוזים
  • גרידה מתפוז אחד
  • 2 ביצים
  • 140 גרם ריקוטה שגוררה במסננת גסה
  • 2 כפיות קורנפלור
  • לזיגוג:
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 1 כף גבינת שמנת
  • צבע מאכל אדום

אופן ההכנה

  • 1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה רכה, סוכר ושקדים טחונים.
  • 2. מפרידים ביצים: מוסיפים חלמונים בהדרגה לעיסה התפוחה.
  • 3. מוסיפים בעדינות את מיץ התפוזים וגרידת התפוז, לאחר מכן את הקורנפלור וגבינת הריקוטה.
  • 4. מקציפים בקערה נפרדת את החלבונים ומוסיפים את הסוכר ליצירת מרנג. מקפלים את המרנג לתוך המסה שבקערה השניה.
  • מזלפים את התערובת בעזרת שקית זילוף לתוך תבנית מיני-מאפינס.
  • 5. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-12 דקות או עד שקיסם יוצא נקי. מצננים את העוגות הקטנות.
  • 6. מכינים את הזיגוג: טורפים את החמאה עד לריכוך מלא, מוסיפים אבקת סוכר ומערבלים למרקם אחיד.
  • 7. מוסיפים גבינת שמנת ומערבלים לקרם במרקם וצבע אחידים. מוסיפים מעט מצבע המאכל על מנת שהקרם יקבל צבע ורוד.
  • 8. בעזרת כפית, מעטרים את העוגות. ניתן לעטר עם פטל, פירות יער, קוקוס וכדומה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully