וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קרנץ' ריקוטה ותפוחים

עוגת שמרים של השף קונדיטור אורן בקר, עבור קונדיטוריית בליקר בייקרי

מתכון מאת: אורן בקר, מערכת וואלה

קראנץ' ריקוטה ותפוחים מוקפצים.
קראנץ' ריקוטה ותפוחים מוקפצים

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 2.5 כוסות קמח
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/3 כף שמרים יבשים
  • 3 ביצים
  • 200 גרם חמאה
  • 140 מ"ל חלב (1/2 כוס וכף)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • גרידת לימון מחצי לימון
  • לתפוחים:
  • 2 תפוחי עץ חתוכים לקוביות
  • כפית קינמון
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף חמאה להקפצה
  • למלית ריקוטה:
  • 400 גרם ריקוטה
  • 1/4 גביע שמנת חמוצה
  • 1/2 כוס אינסטנט פודינג
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1/2 גביע גבינה 9%
  • גרידת לימון
  • וניל

אופן ההכנה

  • 1. מערבבים במיקסר את החומרים היבשים יחד ומוסיפים וניל, גרידת לימון, ביצים וחלב עד להתגבשות לבצק פירורי.
  • 2. מוסיפים חמאה בהדרגה עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.
  • 3. מחלקים לשני כדורים, ועוטפים בניילון נצמד ללילה במקרר.
  • 4. מחממים מחבת, ממיסים את החמאה ומקפיצים את התפוחים תוך הוספת סוכר, עד לריכוך. מוסיפים קינמון, מסירים מהאש ומצננים.
  • 5. מפוררים גבינת ריקוטה וסוכר במיקסר להוסיף גבינה ושמנת גרידת לימון, וניל ופודינג ומערבבים.
  • 6. מוסיפים את התפוחים למלית הריקוטה.
  • 7. מרדדים עלה בצק. מורחים מלית ומגלגלים לרולדה.
  • 8. מתפיחים ואופים בחום של 170 מעלות כ- 20 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully