חלקי פנים של טלה צרובים
השף אסף שנער ותומר צוק מחוות צוק מסבירים איך מטפלים בחלקיו השונים בבית ומה מכינים עם המעדן של ארוחת החג. חלקי פנים של טלה צרובים עם סלט עשבי תיבול טריים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- כמות: 4-6 סועדים
- 1 לב של טלה מחולק לרבעים
- 1 אשך מקולף ופרוס ל- 3 פרוסות
- 200 גרם כבד פרוס לפרוסות של 100 גרם
- צרור פטרוזיליה מופרד לעלים
- צרור כוסברה מופרד לעלים
- חצי צרור נענע מופרד לעלים
- בצל סגול פרוס לפרוסות עגולות דקות
- 4 צנוניות פרוסות דק
- 2 שיני שום פרוסות דק
- חצי פלפל חריץ פרוס דק
- גרידה מלימון אחד
- מיץ מלימון אחד
- 2 כפות שמן זית
- 40 גרם חמאה (אופציונלי)
- מלח פלפל
אופן ההכנה
- 1. מחממים מחבת על אש בינונית (עדיף מחבת ברזל).
- 2. מתבלים את חלקי הפנים במלח ופלפל. מוסיפים כף שמן זית למחבת ומניחים את הלב על הצד החיצוני שלו. צורבים כ-4 דקות מכל צד.
- 3. מוסיפים את פרוסות האשך והכבד וצורבים כ-3 דקות על כל צד. מוסיפים שן שום פרוסה ואם רוצים מעט חמאה ומסירים מהאש.
- 4. בקערת ערבוב שמים את העלים הטריים, הבצל , הפלפל חריף, הצנונית ושן השום הנוספת, מתבלים במלח פלפל מיץ לימון ושמן זית ומערבבים.
- 5. מסדרים את העלים על צלחת ההגשה. פורסים את חלקי הפנים לפרוסות דקות מסדרים על העלים מוסיפים מעט מלח גס ומגישים