תבשיל לחי עגל מרוקאי

תבשיל לחי העגל של סוליקה ממסעדת אווה סאפי

מתכון מאת: מערכת וואלה!
תבשיל לחי וגרגרי חומוס על קוסקוס

מצרכים

  • לגרגירי חומוס:
  • 100 גרם גרגירי חומוס, מושרים לילה
  • כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • מים
  • ללחי עגל:
  • 2 ק"ג בשר לחי עגל
  • 3 ליטר מים
  • כף כורכום
  • כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 ליטר מים
  • 5 שיני שום פרוסות
  • להגשה:
  • קוסקוס
  • פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את גרגרי החומוס בשפע מים עד ריכוך מלא, כמעט שעתיים. מסננים ומתבלים במלח ופלפל.
  • 2. בינתיים מכינים את לחי העגל: מרתיחים מים בסיר על אש גבוהה, חולטים את הבשר כ-40 דקות ומסננים.
  • 3. חותכים את נתחי לחי העגל לקוביות קטנות יחסית בגודל 2.5X2.5 ס"מ ומנקים עודפי שומן.
  • 4. מחזירים את נתחי הבקר לסיר עם 1/2 ליטר המים, התבלינים והשום. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים וממשיכים לבשל כשעה וחצי לפחות או עד שהבשר רך והנוזלים הצטמצמו לרוטב סמיך.
  • 5. מוסיפים לנתחי הבשר את גרגירי החומוס ומגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל קוסקוס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully