וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחי עגל ביין אדום

איתן ונונו ממסעדת החלוצים מכין תבשיל לחי. נתח הלחי עשיר בטעמים, נחשב לזול יחסית ומאוד מתאים לתבשילים ארוכים, שהופכים אותו למעדן מפנק. מדובר בנתח שומני יחסית ולכן חשוב לבקש מהקצב שינקה אותו היטב

מתכון מאת: איתן ונונו, מערכת וואלה

לחי עגל. דרור עינב
לחי עגל

מצרכים למתכון

  • עבור 6-8 סועדים
  • 2 ק"ג לחי עגל מנוקה, חתוך לחתיכות של 5*5 ס"מ
  • 15 בצלי שאלוט
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים דק
  • בקבוק יין אדום
  • ליטר מים
  • 3 שיני שום
  • ענף רוזמרין
  • ענף טימין
  • 5-6 עגבניות קלופות וחתוכות גס
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 עלי דפנה
  • מעט שמן זית

אופן ההכנה

  • 1. מחממים בסיר עם תחתית כפולה מעט שמן זית. מוסיפים את בצלי השאלוט ואת הלחי ומשחימים. מוסיפים את גבעולי הסלרי הקצוצים ומערבבים דקה, שתיים נוספות.
  • 2. מוסיפים את היין אדום, העגבניות, המים ואת שאר התבלינים, ומביאים לרתיחה.
  • 3. מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור תוך בעבוע עדין במשך 3 שעות או עד שהבשר מתרכך.
  • 4. הגשה: כדאי לחכות לילה לפני שמגישים את המנה ובכל מקרה יש לתת לתבשיל לעמוד לפחות שעתיים לפני ההגשה, למיצוי טעמים.
  • 5. מומלץ להגיש עם פירה קלאסי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully