מתכונים חמים

תבשיל בשר, חומוס ולימון

השף אבי לוי, זוכה תוכנית הריאליטי "מאסטר שף", מגיש לכם את המתכון שלו לתבשיל קדירה עשיר במיוחד, עם בשר לחי , גרגירי חומוס ולימון כבוש.

מתכון מאת: אבי לוי, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

תבשיל בשר של אבי לוי (צילום: מגד גוזני)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1 ק"ג בשר ראש {לחי}
  • 2 כוסות של גרגירי חומוס מושרים לילה שלם ומבושלים היטב
  • 3 פלפלים אדומים חריפים
  • 1 כוס ציר עגל או בקר או מים
  • 6-8 שיני שום שלמות
  • 1 כף לימון כבוש
  • מלח (מוסיפים בעדינות. אם הבשר מוכשר חייבים לטעום לפני ההוספה)
  • 1/2 כף כמון טרי
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 כפית פלפל שאטה גרוס (לחריפות מעודנת. אפשר להוסיף)
  • חצי כף פפריקה מרוקאית מתוקה
  • להגשה: צרור כוסברה קצוץ דק (לא חובה)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים בסיר את שמן הזית ומנמיכים את האש.
  • 2. מוסיפים את שיני השום השלמות.
  • 3. מתבלים את שמן הזית והשום בכמון ופפריקה ולימון כבוש.
  • 4. מניחים את נתח הבשר סוגרים אותו משני צדדיו.
  • 5. מכסים את הסיר ומוודאים שהאש נמוכה ומבשלים ללא נוזלים למשך כ-30 דקות .
  • 6. לאחר 30 דקות מוסיפים את כוס הנוזלים.
  • 7. מוסיפים את הפלפלים החריפים שלמים ואת גרגירי החומוס ומבשלים על להבה נמוכה מאד למשך כשעתיים וחצי עד שהנוזלים מצטמצמים.
  • 8. בודקים את הבשר אם רך מספיק. במידה ולא, ממשיכים בבישול, במידה וכן- מוציאים את הבשר ומצננים.
  • 9. לאחר שהנתח הצטנן, חותכים אותו לקוביות גסות ומחזירים לסיר לבישול נוסף של עוד 30 דקות על אותו חום. מוסיפים כוסברה ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully