תבשיל בשר, חומוס ולימון
השף אבי לוי, זוכה תוכנית הריאליטי "מאסטר שף", מגיש לכם את המתכון שלו לתבשיל קדירה עשיר במיוחד, עם בשר לחי , גרגירי חומוס ולימון כבוש.
מצרכים
- 1 ק"ג בשר ראש {לחי}
- 2 כוסות של גרגירי חומוס מושרים לילה שלם ומבושלים היטב
- 3 פלפלים אדומים חריפים
- 1 כוס ציר עגל או בקר או מים
- 6-8 שיני שום שלמות
- 1 כף לימון כבוש
- מלח (מוסיפים בעדינות. אם הבשר מוכשר חייבים לטעום לפני ההוספה)
- 1/2 כף כמון טרי
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 כפית פלפל שאטה גרוס (לחריפות מעודנת. אפשר להוסיף)
- חצי כף פפריקה מרוקאית מתוקה
- להגשה: צרור כוסברה קצוץ דק (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1. מחממים בסיר את שמן הזית ומנמיכים את האש.
- 2. מוסיפים את שיני השום השלמות.
- 3. מתבלים את שמן הזית והשום בכמון ופפריקה ולימון כבוש.
- 4. מניחים את נתח הבשר סוגרים אותו משני צדדיו.
- 5. מכסים את הסיר ומוודאים שהאש נמוכה ומבשלים ללא נוזלים למשך כ-30 דקות .
- 6. לאחר 30 דקות מוסיפים את כוס הנוזלים.
- 7. מוסיפים את הפלפלים החריפים שלמים ואת גרגירי החומוס ומבשלים על להבה נמוכה מאד למשך כשעתיים וחצי עד שהנוזלים מצטמצמים.
- 8. בודקים את הבשר אם רך מספיק. במידה ולא, ממשיכים בבישול, במידה וכן- מוציאים את הבשר ומצננים.
- 9. לאחר שהנתח הצטנן, חותכים אותו לקוביות גסות ומחזירים לסיר לבישול נוסף של עוד 30 דקות על אותו חום. מוסיפים כוסברה ומגישים.