פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      תבשיל בשר, חומוס ולימון

      השף אבי לוי, זוכה תוכנית הריאליטי "מאסטר שף", מגיש לכם את המתכון שלו לתבשיל קדירה עשיר במיוחד, עם בשר לחי , גרגירי חומוס ולימון כבוש.

      28 מדרגים / 2.74 כוכבים

      תבשיל בשר של אבי לוי (מגד גוזני)
      תבשיל בשר של אבי לוי (מגד גוזני)

      מצרכים

      • 1 ק"ג בשר ראש {לחי}
      • 2 כוסות של גרגירי חומוס מושרים לילה שלם ומבושלים היטב
      • 3 פלפלים אדומים חריפים
      • 1 כוס ציר עגל או בקר או מים
      • 6-8 שיני שום שלמות
      • 1 כף לימון כבוש
      • מלח (מוסיפים בעדינות. אם הבשר מוכשר חייבים לטעום לפני ההוספה)
      • 1/2 כף כמון טרי
      • 1/2 כוס שמן זית
      • 1 כפית פלפל שאטה גרוס (לחריפות מעודנת. אפשר להוסיף)
      • חצי כף פפריקה מרוקאית מתוקה
      • להגשה: צרור כוסברה קצוץ דק (לא חובה)

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים בסיר את שמן הזית ומנמיכים את האש.
      • 2. מוסיפים את שיני השום השלמות.
      • 3. מתבלים את שמן הזית והשום בכמון ופפריקה ולימון כבוש.
      • 4. מניחים את נתח הבשר סוגרים אותו משני צדדיו.
      • 5. מכסים את הסיר ומוודאים שהאש נמוכה ומבשלים ללא נוזלים למשך כ-30 דקות .
      • 6. לאחר 30 דקות מוסיפים את כוס הנוזלים.
      • 7. מוסיפים את הפלפלים החריפים שלמים ואת גרגירי החומוס ומבשלים על להבה נמוכה מאד למשך כשעתיים וחצי עד שהנוזלים מצטמצמים.
      • 8. בודקים את הבשר אם רך מספיק. במידה ולא, ממשיכים בבישול, במידה וכן- מוציאים את הבשר ומצננים.
      • 9. לאחר שהנתח הצטנן, חותכים אותו לקוביות גסות ומחזירים לסיר לבישול נוסף של עוד 30 דקות על אותו חום. מוסיפים כוסברה ומגישים.

      עוד מתכוני תבשילי קדרה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -