פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      תבשיל כתף טלה בשום וחומוס

      אור ברי ורועי ענתבי ממסעדת "ברטי" המצויינת מעמידים סירים על האש, ממלאים אותם בבשר וירקות ומכינים מנה חורפית ונהדרת של כתף בשר, חומוס ולימון כבוש.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מנות חורף בברטי (נמרוד סונדרס)
      מנות חורף בברטי (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-8-10 סועדים:
      • כתף טלה במשקל 3-4 ק"ג
      • 8 ראשי שום חצויים
      • 2 גזרים חתוכים גס
      • 2 בצלים לבנים חתוכים לרבעים
      • 10 מקלות סלרי חתוכים גס
      • 4 לימונים כבושים נקיים מגרעינים (ניתן לקנות בשווקים)
      • כפית כורכום
      • חצי כפית כמון
      • כפית פפריקה מתוקה
      • חצי כפית פפריקה חריפה
      • 4 עלי דפנה
      • פלפל אנגלי
      • 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
      • כף רסק עגבניות
      • מלח
      • פלפל
      • מיץ לימון טרי
      • שמן זית

      אופן ההכנה

      • 1. מתבלים את שוק הטלה במלח ופלפל וצולים בחום גבוה על האש עד לסגירת הבשר. מניחים בצד.
      • 2. מטגנים בסיר עם מעט שמן זית את הירקות והשום. לאחר כמה דקות כשהירקות מתקרמלים ומוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות וגרגירי החומוס.
      • 3. מוסיפים מים לכיסוי הנתח ומביאים לרתיחה.
      • 4. מניחים את השוק בתבנית עמוקה ויוצקים מעל את הנוזל החם. מכסים את התבנית בנייר אפייה ונייר כסף. מכניסים את השוק לצלייה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, צולים במשך כשעה וחצי עד שעתיים.
      • 5. ברגע שהשוק נפרדת מהעצם (בקלות) היא מוכנה.
      • 6. מוצאים את הבשר מהתבנית, מנקים אותו מעודפי השומן ומניחים אותו בצלחת ההגשה. את הרוטב מצמצמים בסיר על האש ומתקנים את התיבול.
      • 7. יוצקים את הרוטב על הבשר לפני ההגשה.

      עוד מתכוני בקר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -