- 1. הבצק: מערבבים את חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד וקשה, כמו בצק פסטה. מניחים בצד לחצי שעה.
- 2. הכנת המרק: בסיר עם מעט שמן מאדים את הבצלים עם הכמון. מוסיפים שום וג'ינג'ר, מאדים יחד 2 דקות ומוסיפים את הציר, רכז הרימונים, מיץ הלימון והסוכר. מביאים לרתיחה ומבשלים חצי שעה.
- 3. ממלאים את הבצק: מערבבים את חומרי המילוי. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה דקה וחותכים לריבועים בגודל של 5X5 ס"מ.
- 4. שמים במרכז כל ריבוע כפית מהמלית, סוגרים למשולש ומהדקים. מקפלים את פינות הבסיס לאחור ומהדקים אותן זו אל זו. מבשלים את הכיסונים במי מלח רותחים עם מלח כמו פסטה ומסננים.
- 5. חוזרים למרק: מוסיפים את גרגרי החומוס, הלפת והדובדבנים המיובשים ומבשלים עוד 30 דקות נוספות. ממליחים ומפלפלים.
- 5. ההגשה: לפני ההגשה מחממים את הדושפרה במרק, מפזרים מעל כוסברה בשפע ומגישים.