מרק דושפרה של השף ישראל אהרוני
השף ישראל אהרוני במתכון למרק דושפרה עם דובדנים מיובשים
מצרכים
- לבצק:
- 500 גרם 1/2 3 כוסות + כף) קמח 500
- 5 ביצים
- 1 כף שמן
- למילוי:
- 500 גרם בשר כבש עם שומן טחון פעם אחת
- 3-4 בצלים לבנים קצוצים דק
- 2 כפיות זרעי כמון
- 1 כוס כוסברה קצוצה
- מלח, פלפל גרוס
- למרק:
- 3 כפות שמן זית
- 16 בצלי פנינה שלמים קלופים
- 1/2 כף גרגירי כמון שלמים
- 1/2 כף ג'ינג'ר קצוץ
- 3 שיני שום קצוצות
- 4 כוסות ציר עוף
- 1/4 כוס רכז רימונים טבעי
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 1 כף סוכר חום
- 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
- 1 כוס דובדבנים מיובשים
- 6 לפתות קטנות או 3 גדולות חתוכות לרבעים
- מלח, פלפל גרוס
- להגשה:
- כוסברה קצוצה
אופן ההכנה
- 1. הבצק: מערבבים את חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד וקשה, כמו בצק פסטה. מניחים בצד לחצי שעה.
- 2. הכנת המרק: בסיר עם מעט שמן מאדים את הבצלים עם הכמון. מוסיפים שום וג'ינג'ר, מאדים יחד 2 דקות ומוסיפים את הציר, רכז הרימונים, מיץ הלימון והסוכר. מביאים לרתיחה ומבשלים חצי שעה.
- 3. ממלאים את הבצק: מערבבים את חומרי המילוי. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה דקה וחותכים לריבועים בגודל של 5X5 ס"מ.
- 4. שמים במרכז כל ריבוע כפית מהמלית, סוגרים למשולש ומהדקים. מקפלים את פינות הבסיס לאחור ומהדקים אותן זו אל זו. מבשלים את הכיסונים במי מלח רותחים עם מלח כמו פסטה ומסננים.
- 5. חוזרים למרק: מוסיפים את גרגרי החומוס, הלפת והדובדבנים המיובשים ומבשלים עוד 30 דקות נוספות. ממליחים ומפלפלים.
- 5. ההגשה: לפני ההגשה מחממים את הדושפרה במרק, מפזרים מעל כוסברה בשפע ומגישים.