וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק דושפרה של השף ישראל אהרוני

השף ישראל אהרוני במתכון למרק דושפרה עם דובדנים מיובשים

מתכון מאת: ישראל אהרוני, מערכת וואלה!

מרק דושפרה של השף ישראל אהרוני. ישראל אהרוני,
מרק דושפרה של השף ישראל אהרוני/ישראל אהרוני

מצרכים למתכון

  • לבצק:
  • 500 גרם 1/2 3 כוסות + כף) קמח 500
  • 5 ביצים
  • 1 כף שמן
  • למילוי:
  • 500 גרם בשר כבש עם שומן טחון פעם אחת
  • 3-4 בצלים לבנים קצוצים דק
  • 2 כפיות זרעי כמון
  • 1 כוס כוסברה קצוצה
  • מלח, פלפל גרוס
  • למרק:
  • 3 כפות שמן זית
  • 16 בצלי פנינה שלמים קלופים
  • 1/2 כף גרגירי כמון שלמים
  • 1/2 כף ג'ינג'ר קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 4 כוסות ציר עוף
  • 1/4 כוס רכז רימונים טבעי
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
  • 1 כוס דובדבנים מיובשים
  • 6 לפתות קטנות או 3 גדולות חתוכות לרבעים
  • מלח, פלפל גרוס
  • להגשה:
  • כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. הבצק: מערבבים את חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד וקשה, כמו בצק פסטה. מניחים בצד לחצי שעה.
  • 2. הכנת המרק: בסיר עם מעט שמן מאדים את הבצלים עם הכמון. מוסיפים שום וג'ינג'ר, מאדים יחד 2 דקות ומוסיפים את הציר, רכז הרימונים, מיץ הלימון והסוכר. מביאים לרתיחה ומבשלים חצי שעה.
  • 3. ממלאים את הבצק: מערבבים את חומרי המילוי. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה דקה וחותכים לריבועים בגודל של 5X5 ס"מ.
  • 4. שמים במרכז כל ריבוע כפית מהמלית, סוגרים למשולש ומהדקים. מקפלים את פינות הבסיס לאחור ומהדקים אותן זו אל זו. מבשלים את הכיסונים במי מלח רותחים עם מלח כמו פסטה ומסננים.
  • 5. חוזרים למרק: מוסיפים את גרגרי החומוס, הלפת והדובדבנים המיובשים ומבשלים עוד 30 דקות נוספות. ממליחים ומפלפלים.
  • 5. ההגשה: לפני ההגשה מחממים את הדושפרה במרק, מפזרים מעל כוסברה בשפע ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully