פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק דושפרה של השף ישראל אהרוני

      השף ישראל אהרוני במתכון למרק דושפרה עם דובדנים מיובשים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מרק דושפרה של השף ישראל אהרוני (יח
      מרק דושפרה של השף ישראל אהרוני (יח"צ , ישראל אהרוני)

      מצרכים

      • לבצק:
      • 500 גרם 1/2 3 כוסות + כף) קמח 500
      • 5 ביצים
      • 1 כף שמן
      • למילוי:
      • 500 גרם בשר כבש עם שומן טחון פעם אחת
      • 3-4 בצלים לבנים קצוצים דק
      • 2 כפיות זרעי כמון
      • 1 כוס כוסברה קצוצה
      • מלח, פלפל גרוס
      • למרק:
      • 3 כפות שמן זית
      • 16 בצלי פנינה שלמים קלופים
      • 1/2 כף גרגירי כמון שלמים
      • 1/2 כף ג'ינג'ר קצוץ
      • 3 שיני שום קצוצות
      • 4 כוסות ציר עוף
      • 1/4 כוס רכז רימונים טבעי
      • 1/4 כוס מיץ לימון
      • 1 כף סוכר חום
      • 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
      • 1 כוס דובדבנים מיובשים
      • 6 לפתות קטנות או 3 גדולות חתוכות לרבעים
      • מלח, פלפל גרוס
      • להגשה:
      • כוסברה קצוצה

      אופן ההכנה

      • 1. הבצק: מערבבים את חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד וקשה, כמו בצק פסטה. מניחים בצד לחצי שעה.
      • 2. הכנת המרק: בסיר עם מעט שמן מאדים את הבצלים עם הכמון. מוסיפים שום וג'ינג'ר, מאדים יחד 2 דקות ומוסיפים את הציר, רכז הרימונים, מיץ הלימון והסוכר. מביאים לרתיחה ומבשלים חצי שעה.
      • 3. ממלאים את הבצק: מערבבים את חומרי המילוי. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה דקה וחותכים לריבועים בגודל של 5X5 ס"מ.
      • 4. שמים במרכז כל ריבוע כפית מהמלית, סוגרים למשולש ומהדקים. מקפלים את פינות הבסיס לאחור ומהדקים אותן זו אל זו. מבשלים את הכיסונים במי מלח רותחים עם מלח כמו פסטה ומסננים.
      • 5. חוזרים למרק: מוסיפים את גרגרי החומוס, הלפת והדובדבנים המיובשים ומבשלים עוד 30 דקות נוספות. ממליחים ומפלפלים.
      • 5. ההגשה: לפני ההגשה מחממים את הדושפרה במרק, מפזרים מעל כוסברה בשפע ומגישים.

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -