- 1. דופקים היטב את הבשר עד שנהיה לסטייק דק בעובי 1/2 ס?מ, מפזרים מלח ופלפל.
-
- 2. במחבת מאדים בצל לבן קצוץ עד הזהבה, לאחר מכן מוסיפים פריקה, מלח, פלפל וחצי כוס מים.
-
- 3. מוסיפים את תערובת הפריקה לתוך הבשר, מגלגלים וקושרים היטב בחוט לרוחב ולאורך.
-
- 4. מחממים מחבת עם מעט שמן זית, צולים את נתח הבשר הממולא מכל הכיוונים עד חריכה וקבלת צבע כהה.
-
- 5. חותכים את הגזר, שורש הסלרי והבצל לחתיכות גדולות. מניחים במגש עם מסגרת גבוהה ואת הנתח מניחים על הירקות. מוסיפים כוס מים לתוך המגש, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שמחומם מראש ל- 220 מעלות לאורך 45-60 דקות. בסיום האפייה בודקים אם הנתח מוכן ואם כן. מוציאים ומפרידים בין המנה לנוזלי הצלייה.
-
- 6. מכינים את הרוטב: מצמצמים את נוזל הצלייה לחצי על האש - מעבירים למחבת מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים את הבלסמי, ממשיכים לבשל עד קבלת רוטב סמיך (כ-5 דקות נוספות).
-
- 7. מוציאים את החוט, חותכים את הנתח לשניים ויוצקים עליו הרוטב.