וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

צוואר כבש במילוי פריקה ברוטב בלסמי

שף ניזאר ג'יראסי ממסעדת "דנטה" בנצרת מלמד להכין מתכון מסורתי של צוואר כבש ממולא

מתכון מאת: ניזאר ג'יראסי, מערכת וואלה

מנות כבש לפסחא של מסעדת דנטה. עלאא זעתרה,
מנות כבש לפסחא של מסעדת דנטה/עלאא זעתרה

מצרכים למתכון

  • ל- 2 סועדים:
  • 400 גרם צוואר כבש (חתיכה שלמה)
  • 100 גרם פריקה (חיטה ירוקה מעושנת)
  • 1 בצל לבן קצוץ
  • מלח גס
  • פלפל גס
  • 1 גזר
  • 1 שורש סלרי
  • 1 בצל לבן
  • 50 מ?ל בלסמי
  • 1/2 1 כוסות מים

אופן ההכנה

  • 1. דופקים היטב את הבשר עד שנהיה לסטייק דק בעובי 1/2 ס?מ, מפזרים מלח ופלפל.
  • 2. במחבת מאדים בצל לבן קצוץ עד הזהבה, לאחר מכן מוסיפים פריקה, מלח, פלפל וחצי כוס מים.
  • 3. מוסיפים את תערובת הפריקה לתוך הבשר, מגלגלים וקושרים היטב בחוט לרוחב ולאורך.
  • 4. מחממים מחבת עם מעט שמן זית, צולים את נתח הבשר הממולא מכל הכיוונים עד חריכה וקבלת צבע כהה.
  • 5. חותכים את הגזר, שורש הסלרי והבצל לחתיכות גדולות. מניחים במגש עם מסגרת גבוהה ואת הנתח מניחים על הירקות. מוסיפים כוס מים לתוך המגש, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שמחומם מראש ל- 220 מעלות לאורך 45-60 דקות. בסיום האפייה בודקים אם הנתח מוכן ואם כן. מוציאים ומפרידים בין המנה לנוזלי הצלייה.
  • 6. מכינים את הרוטב: מצמצמים את נוזל הצלייה לחצי על האש - מעבירים למחבת מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים את הבלסמי, ממשיכים לבשל עד קבלת רוטב סמיך (כ-5 דקות נוספות).
  • 7. מוציאים את החוט, חותכים את הנתח לשניים ויוצקים עליו הרוטב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully