פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      צוואר כבש במילוי פריקה ברוטב בלסמי

      שף ניזאר ג'יראסי ממסעדת "דנטה" בנצרת מלמד להכין מתכון מסורתי של צוואר כבש ממולא

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מנות כבש לפסחא של מסעדת דנטה (יח
      מנות כבש לפסחא של מסעדת דנטה (יח"צ , עלאא זעתרה)

      מצרכים

      • ל- 2 סועדים:
      • 400 גרם צוואר כבש (חתיכה שלמה)
      • 100 גרם פריקה (חיטה ירוקה מעושנת)
      • 1 בצל לבן קצוץ
      • מלח גס
      • פלפל גס
      • 1 גזר
      • 1 שורש סלרי
      • 1 בצל לבן
      • 50 מ?ל בלסמי
      • 1/2 1 כוסות מים

      אופן ההכנה

      • 1. דופקים היטב את הבשר עד שנהיה לסטייק דק בעובי 1/2 ס?מ, מפזרים מלח ופלפל.
      • 2. במחבת מאדים בצל לבן קצוץ עד הזהבה, לאחר מכן מוסיפים פריקה, מלח, פלפל וחצי כוס מים.
      • 3. מוסיפים את תערובת הפריקה לתוך הבשר, מגלגלים וקושרים היטב בחוט לרוחב ולאורך.
      • 4. מחממים מחבת עם מעט שמן זית, צולים את נתח הבשר הממולא מכל הכיוונים עד חריכה וקבלת צבע כהה.
      • 5. חותכים את הגזר, שורש הסלרי והבצל לחתיכות גדולות. מניחים במגש עם מסגרת גבוהה ואת הנתח מניחים על הירקות. מוסיפים כוס מים לתוך המגש, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שמחומם מראש ל- 220 מעלות לאורך 45-60 דקות. בסיום האפייה בודקים אם הנתח מוכן ואם כן. מוציאים ומפרידים בין המנה לנוזלי הצלייה.
      • 6. מכינים את הרוטב: מצמצמים את נוזל הצלייה לחצי על האש - מעבירים למחבת מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כ-10 דקות. מוסיפים את הבלסמי, ממשיכים לבשל עד קבלת רוטב סמיך (כ-5 דקות נוספות).
      • 7. מוציאים את החוט, חותכים את הנתח לשניים ויוצקים עליו הרוטב.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -