פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      טאג'ין כבש ושזיפים

      12 מדרגים / 3.42 כוכבים

      טאג'ין כבש ושזיפים (לירז אלה)
      טאג'ין כבש ושזיפים (לירז אלה)

      מצרכים

      • ל-4 מנות:
      • 800 גרם כתף כבש צעיר פרוסה בעובי 1 ס"מ
      • 1/4 כוס שמן זית
      • 2 בצלים גדולים פרוסים דק
      • 2 כפות סוכר
      • 1/4 כפית ג'ינג'ר קצוץ
      • 2 מקלות קינמון קטנים
      • 1/2 כוס יין מתוק לקידוש
      • 100 גרם שזיפים מיובשים מגולענים
      • מלח ופלפל שחור גרוס דק
      • לקונפי שום לקישוט:
      • 100 גרם שיני שום עם הקליפה
      • 2 כפות שמן זית
      • קורט מלח גס
      • קורט פלפל גרוס
      • 1 כפית חומץ בלסמי

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
      • 2. מחממים שמן בסיר רחב, מטגנים את נתחי הבשר כדקה מכל צד ומוציאים.
      • 3. מוסיפים את הבצל הפרוס ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים סוכר וממיסים אותו למרקם קרמלי.
      • 4. מוסיפים את הג'ינג'ר, מקלות הקינמון, היין, נתחי הכבש, שזיפים ו-1/4 כוס מים. מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
      • 5. מעבירים לטאג'ין ומכניסים לתנור לשעה וחצי, או עד שהבשר רך והרוטב סמיך.
      • 6. מכינים קונפי שום: מחממים תנור ל-180 מעלות, מערבבים את השום עם שאר חומרי הקונפי ואופים 12 דקות. מעטרים את המנה בשיני השום.

      עוד מתכוני בשר

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -