טאג'ין כבש ושזיפים

מתכון מאת: גיא פרץ, מערכת וואלה!
טאג'ין כבש ושזיפים. לירז אלה
טאג'ין כבש ושזיפים

מצרכים

  • ל-4 מנות:
  • 800 גרם כתף כבש צעיר פרוסה בעובי 1 ס"מ
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 בצלים גדולים פרוסים דק
  • 2 כפות סוכר
  • 1/4 כפית ג'ינג'ר קצוץ
  • 2 מקלות קינמון קטנים
  • 1/2 כוס יין מתוק לקידוש
  • 100 גרם שזיפים מיובשים מגולענים
  • מלח ופלפל שחור גרוס דק
  • לקונפי שום לקישוט:
  • 100 גרם שיני שום עם הקליפה
  • 2 כפות שמן זית
  • קורט מלח גס
  • קורט פלפל גרוס
  • 1 כפית חומץ בלסמי

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • 2. מחממים שמן בסיר רחב, מטגנים את נתחי הבשר כדקה מכל צד ומוציאים.
  • 3. מוסיפים את הבצל הפרוס ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים סוכר וממיסים אותו למרקם קרמלי.
  • 4. מוסיפים את הג'ינג'ר, מקלות הקינמון, היין, נתחי הכבש, שזיפים ו-1/4 כוס מים. מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  • 5. מעבירים לטאג'ין ומכניסים לתנור לשעה וחצי, או עד שהבשר רך והרוטב סמיך.
  • 6. מכינים קונפי שום: מחממים תנור ל-180 מעלות, מערבבים את השום עם שאר חומרי הקונפי ואופים 12 דקות. מעטרים את המנה בשיני השום.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully