טאג'ין כבש ושזיפים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 800 גרם כתף כבש צעיר פרוסה בעובי 1 ס"מ
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 בצלים גדולים פרוסים דק
- 2 כפות סוכר
- 1/4 כפית ג'ינג'ר קצוץ
- 2 מקלות קינמון קטנים
- 1/2 כוס יין מתוק לקידוש
- 100 גרם שזיפים מיובשים מגולענים
- מלח ופלפל שחור גרוס דק
- לקונפי שום לקישוט:
- 100 גרם שיני שום עם הקליפה
- 2 כפות שמן זית
- קורט מלח גס
- קורט פלפל גרוס
- 1 כפית חומץ בלסמי
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
- 2. מחממים שמן בסיר רחב, מטגנים את נתחי הבשר כדקה מכל צד ומוציאים.
- 3. מוסיפים את הבצל הפרוס ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים סוכר וממיסים אותו למרקם קרמלי.
- 4. מוסיפים את הג'ינג'ר, מקלות הקינמון, היין, נתחי הכבש, שזיפים ו-1/4 כוס מים. מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
- 5. מעבירים לטאג'ין ומכניסים לתנור לשעה וחצי, או עד שהבשר רך והרוטב סמיך.
- 6. מכינים קונפי שום: מחממים תנור ל-180 מעלות, מערבבים את השום עם שאר חומרי הקונפי ואופים 12 דקות. מעטרים את המנה בשיני השום.