פאבה: תבשיל פול וכבש
תבשיל חמצמץ שנהוג לאכול בפסח. למי שלא אוהב כבש/לצמחוניים ניתן לוותר על הבשר.
תבשיל פאבה (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- ל-10 מנות:
- 2 שקיות פול ירוק קפוא
- 2 צרורות בצל ירוק, מנקים היטב ומשתמשים גם בחלק הלבן וגם בחלק הירוק
- מיץ מלימון
- צרור גדולה של שמיר
- מלח ופלפל לפי הטעם
- כף סוכר
- 300 גרם צוואר כבש
- 1. קוצצים את הבצלים.
- 2. בסיר, מטגנים את הבשר עם מעט שמן עד שנסגר מכל הכיוונים. מוציאים.
- 3. באותו שמן מניחים את הבצל ומטגנים עד שמתרכך (מקבל גוון מבריק), בוחשים מדי פעם.
- 4. כשהבצל מתרכך מוסיפים אליו את הפול והבשר ומכסים אותו עם מים רותחים. מוסיפים את התבלינים והלימון. שהתבשיל רותח קוצצים דק את השמיר ומוסיפים.
- 5. מבשלים שעה ומוסיפים את הכבש. מבשלים עוד כשעה נוספת עד שהכבש מתרכך.
- סודות מהמטבח
- *במידה ונוספו יותר מדי מים והתבשיל כבר מוכן פותחים את מכסה הסיר למחצה ונותנים למים להתאדות. המים המיותרים ייצאו תוך עשר דקות. בעת ההגשה צריכים להיות בתבשיל מעט נוזלים.
- *טיגון הבצל בשמן שבו טוגן הבשר יעניק לתבשיל טעמים עשירים יותר.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה