וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פאבה: תבשיל פול וכבש

תבשיל חמצמץ שנהוג לאכול בפסח. למי שלא אוהב כבש/לצמחוניים ניתן לוותר על הבשר.

מתכון מאת: חנה אייזיק, מערכת וואלה

תבשיל פאבה. נמרוד סונדרס
תבשיל פאבה

מצרכים למתכון

  • ל-10 מנות:
  • 2 שקיות פול ירוק קפוא
  • 2 צרורות בצל ירוק, מנקים היטב ומשתמשים גם בחלק הלבן וגם בחלק הירוק
  • מיץ מלימון
  • צרור גדולה של שמיר
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כף סוכר
  • 300 גרם צוואר כבש

אופן ההכנה

  • 1. קוצצים את הבצלים.
  • 2. בסיר, מטגנים את הבשר עם מעט שמן עד שנסגר מכל הכיוונים. מוציאים.
  • 3. באותו שמן מניחים את הבצל ומטגנים עד שמתרכך (מקבל גוון מבריק), בוחשים מדי פעם.
  • 4. כשהבצל מתרכך מוסיפים אליו את הפול והבשר ומכסים אותו עם מים רותחים. מוסיפים את התבלינים והלימון. שהתבשיל רותח קוצצים דק את השמיר ומוסיפים.
  • 5. מבשלים שעה ומוסיפים את הכבש. מבשלים עוד כשעה נוספת עד שהכבש מתרכך.
  • סודות מהמטבח
  • *במידה ונוספו יותר מדי מים והתבשיל כבר מוכן פותחים את מכסה הסיר למחצה ונותנים למים להתאדות. המים המיותרים ייצאו תוך עשר דקות. בעת ההגשה צריכים להיות בתבשיל מעט נוזלים.
  • *טיגון הבצל בשמן שבו טוגן הבשר יעניק לתבשיל טעמים עשירים יותר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully