פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פאבה: תבשיל פול וכבש

      תבשיל חמצמץ שנהוג לאכול בפסח. למי שלא אוהב כבש/לצמחוניים ניתן לוותר על הבשר.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      תבשיל פאבה (נמרוד סונדרס)
      תבשיל פאבה (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-10 מנות:
      • 2 שקיות פול ירוק קפוא
      • 2 צרורות בצל ירוק, מנקים היטב ומשתמשים גם בחלק הלבן וגם בחלק הירוק
      • מיץ מלימון
      • צרור גדולה של שמיר
      • מלח ופלפל לפי הטעם
      • כף סוכר
      • 300 גרם צוואר כבש

      אופן ההכנה

      • 1. קוצצים את הבצלים.
      • 2. בסיר, מטגנים את הבשר עם מעט שמן עד שנסגר מכל הכיוונים. מוציאים.
      • 3. באותו שמן מניחים את הבצל ומטגנים עד שמתרכך (מקבל גוון מבריק), בוחשים מדי פעם.
      • 4. כשהבצל מתרכך מוסיפים אליו את הפול והבשר ומכסים אותו עם מים רותחים. מוסיפים את התבלינים והלימון. שהתבשיל רותח קוצצים דק את השמיר ומוסיפים.
      • 5. מבשלים שעה ומוסיפים את הכבש. מבשלים עוד כשעה נוספת עד שהכבש מתרכך.
      • סודות מהמטבח
      • *במידה ונוספו יותר מדי מים והתבשיל כבר מוכן פותחים את מכסה הסיר למחצה ונותנים למים להתאדות. המים המיותרים ייצאו תוך עשר דקות. בעת ההגשה צריכים להיות בתבשיל מעט נוזלים.
      • *טיגון הבצל בשמן שבו טוגן הבשר יעניק לתבשיל טעמים עשירים יותר.

      עוד מתכוני כבש/טלה

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -