וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ריזוטו פול ירוק

התרמילים מייצרים הרבה עבודה לבשלני הדור החדש שרוצים הכל מהר. אם אין לכם כוח להתעסק עם הקילוף הכפול, תמיד יש אופציה לפולים קפואים אותם צריך לקלף רק פעם אחת.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה

ריזוטו פול. דנה מאירזון
ריזוטו פול

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 1 כוס פולי פול קפוא או 3 כוסות תרמילי פול טריים
  • 2 שאלוטס קצוצים או בצל קצוץ
  • כף חמאה
  • כף שמן זית
  • 2 כוסות אורז ארבוריו לריזוטו
  • 3 כוסות ציר או מים רותחים
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 1/2 כוס שמנת לבישול
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • 1. מטפלים בפול: אם מדובר בפול טרי,יש לחלוט אותו 3 דקות. פותחים בעזרת חוט שנמצא לאורכו. בשלב השני (לקפוא זהו השלב הראשון) חולטים שוב את פולי הפול כ-3 דקות. משחררים אותם בעזרת לחיצה עם האגודל.
  • 2. מאדים שאלוטס או בצל בסיר עם חמאה ושמן זית 5-3 דקות עד שהם מזהיבים יפה. מוסיפים את האורז ומערבבים דקה שתיים כדי שיתעטף יפה בשומן.
  • 3. יוצקים כוס ציר רותח (או מים), מתבלים במלח ופלפל ונותנים לנוזל להתאדות. ממשיכים עם כוס נוספת ומוסיפים גם את הפול. מחכים שהנוזל ייספג וממשיכים עם הכוס השלישית. עובדים על להבה בינונית – כל התהליך לוקח משהו כמו חצי שעה.
  • 4. כשהגרגרים כבר רכים אך עדיין נגיסים מוסיפים שמנת ופרמזן ומערבבים.
  • גיוונים:
  • אפשר להחליף את הפול באפונה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully