- 1. מטפלים בפול: אם מדובר בפול טרי,יש לחלוט אותו 3 דקות. פותחים בעזרת חוט שנמצא לאורכו. בשלב השני (לקפוא זהו השלב הראשון) חולטים שוב את פולי הפול כ-3 דקות. משחררים אותם בעזרת לחיצה עם האגודל.
-
- 2. מאדים שאלוטס או בצל בסיר עם חמאה ושמן זית 5-3 דקות עד שהם מזהיבים יפה. מוסיפים את האורז ומערבבים דקה שתיים כדי שיתעטף יפה בשומן.
-
- 3. יוצקים כוס ציר רותח (או מים), מתבלים במלח ופלפל ונותנים לנוזל להתאדות. ממשיכים עם כוס נוספת ומוסיפים גם את הפול. מחכים שהנוזל ייספג וממשיכים עם הכוס השלישית. עובדים על להבה בינונית כל התהליך לוקח משהו כמו חצי שעה.
-
- 4. כשהגרגרים כבר רכים אך עדיין נגיסים מוסיפים שמנת ופרמזן ומערבבים.
-
-
- גיוונים:
- אפשר להחליף את הפול באפונה