וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קוסקוס עם אוסובוקו כבש

תבשיל קוסקוס מהיר

מתכון מאת: mouse.co.il

קוסקוס. ShutterStock
קוסקוס

מצרכים למתכון

  • 4 כפות שמן זית
  • 6 שוקיים של כבש, פרוסות
  • 3 בצלים בינוניים, חתוכים לקוביות
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 10 חוטי זעפרן
  • אגוז מוסקט טחון טרי
  • 4 גזרים טריים, חצויים ופרוסים
  • 4 קישואי זוקיני יציבים, חתוכים לקוביות
  • חתיכת דלעת כתומה, חתוכה לקוביות
  • 3 יחידות לפת, חתוכות לקוביות
  • חבילת קוסקוס מהיר

אופן ההכנה

  • 1. מחממים שתי כפות של שמן זית (אבל לא עד כדי עישון) ומשחימים את פרוסות שוקי הכבש. מניחים בצד.
  • 2. מבשלים מחצית מהבצל עד שהוא נהיה שקוף ומתחיל להשחים מעט, ומוסיפים שתי כוסות מים, מחצית מעשבי התיבול ומחצית מהזעפרן. מתבלים במלח ופלפל. מבשלים ברתיחה קלה ביותר כשעה וחצי, או עד שהבשר נפרד מהעצם.
  • 3. שלב זה ניתן לעשות בסיר קוסקוס קלאסי (עם שתי קומות) או להכין את המרק לחוד והקוסקוס לחוד לפי הוראות ההכנה:
  • ממלאים בסיר 2 כוסות מים עם שאר הזעפרן, פטרוזיליה וכוסברה, ומוסיפים את הגזר. מתבלים במלח ופלפל. מבשלים כ-10 דקות.
  • 4. מוסיפים את הקישואים, הלפת והדלעת. מבשלים עוד 10 דקות, או עד שהירקות התרככו.
  • 5. בסיר קוסקוס: אם רוצים לאדות את הקוסקוס, שמים אותו בקומה העליונה המחוררת ומאדים כ-10-5 דקות.
  • 6. מגישים את הקוסקוס בצלחת מרכזית, ומגישים את מרק הירקות והבשר לחוד. אפשר גם לסדר את הירקות והבשר סביב הקוסקוס ולשפוך עליו חלק מהנוזלים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully