- 1. מחממים שתי כפות של שמן זית (אבל לא עד כדי עישון) ומשחימים את פרוסות שוקי הכבש. מניחים בצד.
-
- 2. מבשלים מחצית מהבצל עד שהוא נהיה שקוף ומתחיל להשחים מעט, ומוסיפים שתי כוסות מים, מחצית מעשבי התיבול ומחצית מהזעפרן. מתבלים במלח ופלפל. מבשלים ברתיחה קלה ביותר כשעה וחצי, או עד שהבשר נפרד מהעצם.
-
- 3. שלב זה ניתן לעשות בסיר קוסקוס קלאסי (עם שתי קומות) או להכין את המרק לחוד והקוסקוס לחוד לפי הוראות ההכנה:
- ממלאים בסיר 2 כוסות מים עם שאר הזעפרן, פטרוזיליה וכוסברה, ומוסיפים את הגזר. מתבלים במלח ופלפל. מבשלים כ-10 דקות.
-
- 4. מוסיפים את הקישואים, הלפת והדלעת. מבשלים עוד 10 דקות, או עד שהירקות התרככו.
-
- 5. בסיר קוסקוס: אם רוצים לאדות את הקוסקוס, שמים אותו בקומה העליונה המחוררת ומאדים כ-10-5 דקות.
-
- 6. מגישים את הקוסקוס בצלחת מרכזית, ומגישים את מרק הירקות והבשר לחוד. אפשר גם לסדר את הירקות והבשר סביב הקוסקוס ולשפוך עליו חלק מהנוזלים.