- 1. מחממים את השמן במחבת רחבה ומטגנים את פרוסות הטלה עד להזהבה. מוציאים אותן מהמחבת, מספיגים עודפי שמן בעזרת מגבות נייר ומסדרים בתבנית צלייה מעט עמוקה.
-
- 2. שופכים מהמחבת את עודפי השמן, מחממים אותה שוב ומטגנים את הבצל, הכרישה והשום להזהבה קלה. מוסיפים את הגזר והסלרי ומטגנים מס' דקות. מוסיפים פטריות, מקלות קינמון וטימין ולאחר מכן מוזגים את היין הלבן. מערבבים היטב את כל משקעי הטיגון, מוסיפים את הציר ומביאים לרתיחה.
-
- 3. את כל תכולת המחבת יוצקים לכיסוי על פרוסות הטלה. מניחים למעלה נייר אפייה ועליו נייר כסף ואוטמים את התבנית. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כשעתיים וחצי.
-
- 4. מוציאים מהתבנית את נתחי הצוואר, ואת הרוטב שנשאר מסמיכים מעט אם צריך בעזרת צמצום נפחו במחבת.
-
- 5. לפני ההגשה: מחממים מחבת, מחממים את השמן ומוסיפים בזריזות את הפטריות הטריות. לאחר כדקה מוסיפים את השום, מתבלים במלח ופלפל גרוס, במיץ הלימון ובפטרוזיליה קצוצה. מניחים את הטלה בקערת הגשה, מפזרים מעל את הפטריות המוקפצות ומגישים.