תבשיל בקר, פול ירוק ואורז
מסעדת "אצל פיני בחצר" שבירושלים נחשבת לאחת האותנטיות והמשובחות שיש למדינה שלנו להציע, כך שכשהם חושפים מתכון, שווה להקשיב.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג בשר בקר שמן מעט, חתוך לקוביות
- 1 ק"ג פול ירוק טרי ומנוקה
- 1 ק"ג אורז שטוף
- 1 חבילת כוסברה קצוצה
- 5 שיני שום, קצוצות
- 1/2 כוס שמן
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. בסיר רחב מטגנים את קוביות הבשר בשמן, וממשיכים לערבב עד לאידוי הנוזלים.
- 2. מוסיפים מים בגובה הבשר ומבשלים חצי שעה.
- 3. מוסיפים את הפול, ומבשלים חצי שעה נוספת על אש נמוכה.
- 4. מורידים את התבשיל מהאש ומסננים אותו.
- 5. בסיר אחר מניחים את האורז. על כל כוס אורז מוסיפים כוס וחצי מים וכפית מלח.
- 6. מתבלים את האורז במעט פלפל שחור, מוסיפים את הכוסברה, השום, הבשר והפול ומבשלים כ-45 דקות על אש נמוכה.